Plněné zelné listy
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- hlávka zelí 1 ks
- mleté maso 500 g
- rýže 200 g
- sůl podle potřeby 1 ks
- trocha nahrubo mletého pepře 1 ks
- cibule 1 ks
- kysané zelí 500 g
- rajský protlak 2 lžíce
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Řecko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rýži propereme a vaříme ve 300 ml vody přibližně 15 minut doměkka. Necháme ji vychladnout.
Připravíme si masovou náplň. Nakrájíme cibulku, osolíme a opepříme. Potom přimícháme vychladlou rýži. Hlávku zelí vložíme do velkého hrnce s horkou vodou přibližně na
5 minut, aby šly jednotlivé listy dobře oloupat.
Do jednotlivých listů vložíme připravenou náplň a vytvoříme úhledné balíčky, které balíme jako poštovní obálky. Skladem vždy dospod, aby se balíčky nerozevřely.
Do většího kastrolu dáme na dno jeden zelný list, na který rozložíme zhruba polovinu sáčku kysaného zelí. Na tuto vrstvu položíme připravené balíčky, na které dále dáme zbytek kysaného zelí. Navrch dáme dvě lžíce rajského protlaku. Zalijeme vodou a necháme přibližně 45 minut dusit.
Hotový pokrm podáváme nejlépe s chlebem.
Připravíme si masovou náplň. Nakrájíme cibulku, osolíme a opepříme. Potom přimícháme vychladlou rýži. Hlávku zelí vložíme do velkého hrnce s horkou vodou přibližně na
5 minut, aby šly jednotlivé listy dobře oloupat.
Do jednotlivých listů vložíme připravenou náplň a vytvoříme úhledné balíčky, které balíme jako poštovní obálky. Skladem vždy dospod, aby se balíčky nerozevřely.
Do většího kastrolu dáme na dno jeden zelný list, na který rozložíme zhruba polovinu sáčku kysaného zelí. Na tuto vrstvu položíme připravené balíčky, na které dále dáme zbytek kysaného zelí. Navrch dáme dvě lžíce rajského protlaku. Zalijeme vodou a necháme přibližně 45 minut dusit.
Hotový pokrm podáváme nejlépe s chlebem.
Podobné recepty
- » Plněné zelné listy II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Plněné zelné listy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Plněné zelné listy II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Plněné zelné listy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Plněné zelné závitky játry a masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Plněné bramborové taštičky s šunkou a sýrem
(Hodnocení: 1.62 - hlasovalo 13x) - » Plněné žampiony šunkou a sýrem
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015771) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308483) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237345) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232257) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy