Plněné zelné listy

Kategorie: Maso

Autor:

Plněné zelné listy

Suroviny

Porce: 4 + –
  • hlávka zelí 1 ks
  • mleté maso 500 g
  • rýže 200 g
  • sůl podle potřeby 1 ks
  • trocha nahrubo mletého pepře 1 ks
  • cibule 1 ks
  • kysané zelí 500 g
  • rajský protlak 2 lžíce

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Řecko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Rýži propereme a vaříme ve 300 ml vody přibližně 15 minut doměkka. Necháme ji vychladnout.

Připravíme si masovou náplň. Nakrájíme cibulku, osolíme a opepříme. Potom přimícháme vychladlou rýži. Hlávku zelí vložíme do velkého hrnce s horkou vodou přibližně na
5 minut, aby šly jednotlivé listy dobře oloupat.
Do jednotlivých listů vložíme připravenou náplň a vytvoříme úhledné balíčky, které balíme jako poštovní obálky. Skladem vždy dospod, aby se balíčky nerozevřely.

Do většího kastrolu dáme na dno jeden zelný list, na který rozložíme zhruba polovinu sáčku kysaného zelí. Na tuto vrstvu položíme připravené balíčky, na které dále dáme zbytek kysaného zelí. Navrch dáme dvě lžíce rajského protlaku. Zalijeme vodou a necháme přibližně 45 minut dusit.
Hotový pokrm podáváme nejlépe s chlebem.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist