Plněné zelné závitky játry a masem

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Plněné zelné závitky játry a masem

Suroviny

Porce: 4 + –
  • olej 3 lžíce
  • hotová jíška 2 lžíce
  • hovězí vývar 200 ml
  • zelný list 8 ks
  • máslo 3 lžíce
  • náplň
  • mleté maso 300 g
  • cibule 1.5 ks
  • slanina 12 plátek
  • vepřová játra 200 g
  • podle chuti
  • majoránka 1 ks
  • sůl 1 ks
  • vegeta 1 ks

Doba přípravy: 90 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Chorvatsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Zelné listy krátce povaříme ve vroucí osolené vodě. Vyjmeme je a necháme okapat. Pokud obsahují listy silná "žebra", opatrně je z nich vyřízneme.

Játra nasekáme na drobné kostičky nebo umeleme. Smícháme je s mletým masem, solí a špetkou vegety a majoránky. Na každý plátek zelného listu dáme plátek slaniny a masovou směs. Listy svineme do závitků a podle potřeby je zpevníme párátky.

Zbylé plátky slaniny nakrájíme na nudličky. Cibule oloupeme a nasekáme najemno. V kastrolu rozehřejeme olej s máslem a vsypeme slaninu a restujeme ji, až pustí tuk. Pak přidáme cibuli a společně restujeme, až je cibule zlatavá. Vložíme závitky, zalijeme je vývarem, přiklopíme a dusíme asi 25 - 35 minut. Pak zelné závitky vyjmeme, uložíme do tepla a připravíme si omáčku.

Omáčku zahustíme světlou hotovou jíškou a krátce povaříme. Vložíme zpět ohřát závitky a můžeme podávat.

Plněné zelné závitky játry a masem podáváme horké. Přeléváme je omáčkou. Vhodnou přílohou je rýže, knedlíky nebo vařené brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist