Játra po francouzsku

Kategorie: Maso

Autor:

Játra po francouzsku

Suroviny

Porce: 2 + –
  • vepřová játra 500 g
  • trocha oleje 1 ks
  • trocha soli a pepře 1 ks
  • rajčata 4 ks
  • jablko 1 ks
  • cibule 1 ks
  • pár lístků čerstvé bazalky 1 ks
  • tymián 1 snítka

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Francie

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Játra očistíme, odblaníme a poté je nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme olej a na něm plátky jater opečeme z obou stran. Potom je dáme na talíř, jemně osolíme a opep-
říme.

Rajčata omyjeme a nakrájíme na osminky, jablko oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na oleji podusíme nakrájenou cibuli společně s rajčaty a jablky a dusíme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, pokrájenou bazalkou a tymiánem.
Játra rozdělíme na talíře a přelijeme je omáčkou. Podáváme s vařenými nebo opečenými brambory.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist