Krůtí plátek s polentou

Kategorie: Maso

Autor:

Krůtí plátek s polentou

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve větším hrnci přivedeme k varu 750 ml vody a pomalu vsypáváme tenkým pramínkem polentu. Stáhneme plamen a mícháme, dokud se nezačne oddělovat od stěn hrnce. Doba přípravy závisí na typu polenty – instantní stačí vařit 5 minut, obyčejnou vaříme asi 20 minut. Ještě teplou polentu rozetřeme na pečící papír do tvaru placky a necháme vychladnout.
Nakrájíme na malé obdélníčky, které smažíme z obou stran na pánvi v rozpáleném olivovém oleji, do kterého jsme přidali rozmarýn. Osmažené obdélníčky vyndáme na talíř s ubrouskem, který odsaje přebytečný tuk a můžeme podávat.
Krůtí prsa omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky, naklepeme hřbetem ruky, osolíme a posypeme směsí koření. Na pánev si dáme olivový olej, na kterém zprudka opečeme okořeněné krůtí plátky.
Hotová prsa podáváme s osmaženou polentou a čerstvou nebo v páře vařenou zeleninou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist