Králík s řapíkatým celerem
Kategorie: Maso
Autor: sarysek

Suroviny
- králík 1 ks
- trocha soli a pepře 1 ks
- kmínu 1 špetka
- pórek 2 ks
- řapíkatý celer 1 ks
- česnek podle chuti 1 ks
- trocha másla nebo oleje 1 ks
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Králíka naporcujeme, oddělíme nohy a vložíme je do zapékací pánve. Prosolíme, opepříme a pokmínujeme maso. Je dobré mít skleněnou poklici, abychom mohli pokrm snadněji kontrolovat.
Pórek nakrájíme na kolečka, ale pouze světlou část. U řapíkatého celeru krájíme jenom stonky, listy si necháme na ozdobu nebo do salátu. Připravenou zeleninu promícháme, přidáme česnek a nasypeme ji na králičí maso. Nahoru dáme kousek másla nebo zakápneme olejem.
Pánev zaklopíme poklicí, aby neutekla šťáva. Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme prvních 15 minut při 220 °C. Pak teplotu snížíme na 175 °C a pečeme hodinu a 15 minut. Občas promícháme zeleninu a šťávou poléváme maso. Na posledních 15 minut poklici sundáme, aby králík dostal barvu. Protože jsme používali pokličku, šťáva ze zeleniny se dostala do masa a to není vysušené.
Králíka podáváme s upečenou zeleninou bez další přílohy. Dozdobíme listy celeru.
Pórek nakrájíme na kolečka, ale pouze světlou část. U řapíkatého celeru krájíme jenom stonky, listy si necháme na ozdobu nebo do salátu. Připravenou zeleninu promícháme, přidáme česnek a nasypeme ji na králičí maso. Nahoru dáme kousek másla nebo zakápneme olejem.
Pánev zaklopíme poklicí, aby neutekla šťáva. Vložíme ji do vyhřáté trouby a pečeme prvních 15 minut při 220 °C. Pak teplotu snížíme na 175 °C a pečeme hodinu a 15 minut. Občas promícháme zeleninu a šťávou poléváme maso. Na posledních 15 minut poklici sundáme, aby králík dostal barvu. Protože jsme používali pokličku, šťáva ze zeleniny se dostala do masa a to není vysušené.
Králíka podáváme s upečenou zeleninou bez další přílohy. Dozdobíme listy celeru.
Podobné recepty
- » Pečený králík
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 23x) - » Smetanový králík v zelí
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Marinovaný pečený králík
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 6x) - » Králík na smetaně
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Králík na slanině
(Hodnocení: 1.15 - hlasovalo 13x) - » Králík na divoko
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Králík na liškách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316295) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234606) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy