Provensálský tuňák
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- sherry rajčata 300 g
- extra panenský olivový olej 1 lžíce
- česnek 3 stroužek
- tymián 2 lžička
- čerstvá bazalka 1 hrst
- černé olivy 1.2 šálek
- steaky s tuňáka 4 ks
- čerstvé pečivo 4 ks
- tymián 4 snítka
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Restování
Země: Itálie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat.
2
V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy nakráté na kolečka
3
Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.
4
Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.
Rajčata osolte, opepřete a nechte v sítu okapat.
2
V hlubší pánvi rozehřejte lžíci olivového oleje, vložte do něj rajčata, přidejte česnek, většinu tymiánu a bazalky, snižte teplotu a vše 7 až 10 minut restujte. Občas promíchejte, rajčata ani bylinky nesmějí ztmavnout. Odstavte a vmíchejte olivy nakráté na kolečka
3
Na vysokou teplotu rozehřejte grilovací pánev, potřete ji olejem a steaky z tuňáka z každé strany asi minutu opékejte.
4
Na talíře rozdělte rajčatovou směs a přidejte k ní na plátky pokrájený steak. Podávejte ozdobené bylinkou a s čerstvým pečivem.
Poznámka:
steaky s tuňáka - každý 125 gPodobné recepty
- » Provensálský guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Restovaná pestrá zelenina s čerstvými provensálskými bylinkami
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský králík na vejcích
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský rajčatový salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Salát se špenátem, boby a provensálským kuřetem II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Provensálský salát
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017437) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316314) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237928) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234636) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131906) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy