Vepřové plátky na gazdovský způsob

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové plátky na gazdovský způsob

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Restování

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Omytou vepřovou kýtu nakrájíme na plátky, naklepeme, osolíme, opepříme, nařízneme okraje, poprášíme prosátou moukou a v části horkého tuku orestujeme zprudka po obou stranách dozlatova
2. Očištěnou cibuli nakrájíme na jemno a orestujeme ji dozlatova
3. Základ pak zalijeme vodou, vložíme do něj orestované řízky a chvíli je podusíme doměkka
4. Měkké řízky vyjmeme, uchováme v teple a do základu vložíme přebrané, vyprané
a předem namočené fazole (máčíme je nejlépe přes noc), které uvaříme doměkka
5. Pečlivě propláchnuté kroupy uvaříme v dostatečném množství vody doměkka, po uvaření je několikrát propláchneme studenou vodou a necháme je odkapat
6. Vařené kroupy přidáme do základu, smícháme je s fazolemi, přidáme utřený česnek a vše dochutíme solí
7. Slaninu nakrájíme na plátky, nařízneme ji na hřebínek a orestujeme ji na zbylém tuku
8. Na talíř servírujeme fazole s kroupami, na které klademe jednotlivé plátky masa a ty zdobíme orestovanou slaninou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist