Vepřové maso na divoko
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřová kýta 500 g
- kořenová zelenina 60 g
- tuk 50 g
- hladká mouka 20 g
- bílé víno 1.8 l
- rybízová zavařenina 2 lžíce
- cukr 1 lžička
- pepř 5 kulička
- nové koření 3 kulička
- bobkový list 1 ks
- cibule 1 ks
- sůl 0 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Na polovině tuku orestujeme na nudličky nakrájenou zeleninu, vložíme na ni osolené maso, na kolečka pokrájenou cibuli a ještě chvíli opékáme
2. Pak přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, podlijeme horkou vodou a maso dusíme za občasného obracení do poloměkka 3. Maso necháme ke konci dušení vysmahnout, ze zbytku tuku a hladké mouky uděláme jíšku (viz jíšky), zředíme ji, nalijeme k masu a dusíme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme rybízovou zavařeninu a za stálého míchání chvíli povaříme
5. Pak zalijeme bílým vínem
6. Z cukru upražíme světlehnědý karamel, rozředíme ho horkou vodou, povaříme a nalijeme do omáčky
7. Maso nakrájíme na plátky a dáme zpět do omáčky.
2. Pak přidáme celý pepř, nové koření, bobkový list, podlijeme horkou vodou a maso dusíme za občasného obracení do poloměkka 3. Maso necháme ke konci dušení vysmahnout, ze zbytku tuku a hladké mouky uděláme jíšku (viz jíšky), zředíme ji, nalijeme k masu a dusíme doměkka
4. Měkké maso vyjmeme, omáčku přecedíme, přidáme rybízovou zavařeninu a za stálého míchání chvíli povaříme
5. Pak zalijeme bílým vínem
6. Z cukru upražíme světlehnědý karamel, rozředíme ho horkou vodou, povaříme a nalijeme do omáčky
7. Maso nakrájíme na plátky a dáme zpět do omáčky.
Poznámka:
podle chuti solímePodobné recepty
- » Zavařené vepřové maso
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 11x) - » Vepřové maso na kysaném zelí
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 16x) - » Vepřové maso ve vlastní šťávě zavařené
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Vepřové maso na hříbkách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Přírodní vepřové maso
(Hodnocení: 1.57 - hlasovalo 14x) - » Vepřové maso s dýní
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Vepřové maso v kedlubnech a mrkvi
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015774) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308515) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237348) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232272) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113666)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy