Kuřecí roláda se špenátem od Vilemíny
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- anglická slanina 100 g
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužek
- celé kuře 1 ks
- listový špenát 200 g
- výpek 1 dl
- sůl 0 ks
- pepř 0 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Na 4 porce potřebujeme kuře aspoň 1,25 kg těžké. Nejprve ho vykostíme.
Ukroutíme či odřízneme spodní části křidélek a stehýnek. Další kost nožem dokola odhalíme a také vykroutíme z kloubu, opět u křidýlek i stehýnek.
Základem vykostění je začít od páteře, tedy nejtenčího místa. Jen tak se nám plát masa nerozpadne a dostaneme celý hrudní koš ven. Kuře položíme na břicho a ostrým menším nožem maso s kůží "svlékneme" z hrudního koše, trochu povolíme ještě spojení kolem žeber a nakonec vyřízneme zbylé chrupavky po stehenních kostech. Máme celkem pěkný plát masa vcelku a navíc dost materiálu na dobrý kuřecí vývar. Vyhodíme jen přebytečný tuk.
Plát osolíme a opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny a spařeným špenátem, který navrch osolím a posypeme kostičkami česneku. Stáčet můžeme roládu od boku nebo od obráceně, od krku dolů - pak se nám lépe rozloží bílé a tmavé maso v jedné porci. Svázání kuchyňským provázkem ap. nám půjde lépe ve dvou. Navrch opepříme. Roládu umístíme na pekáč, který posypeme nahrubo pokrájenou cibulí. Pečeme dočervena, podle potřeby přeléváme výpekem a nejméně jednou obrátíme. Omastku se vypeče dost a vznikne dobrá šťáva. Po odpočinutí roládu nakrájíme na silnější plátky.
Ukroutíme či odřízneme spodní části křidélek a stehýnek. Další kost nožem dokola odhalíme a také vykroutíme z kloubu, opět u křidýlek i stehýnek.
Základem vykostění je začít od páteře, tedy nejtenčího místa. Jen tak se nám plát masa nerozpadne a dostaneme celý hrudní koš ven. Kuře položíme na břicho a ostrým menším nožem maso s kůží "svlékneme" z hrudního koše, trochu povolíme ještě spojení kolem žeber a nakonec vyřízneme zbylé chrupavky po stehenních kostech. Máme celkem pěkný plát masa vcelku a navíc dost materiálu na dobrý kuřecí vývar. Vyhodíme jen přebytečný tuk.
Plát osolíme a opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny a spařeným špenátem, který navrch osolím a posypeme kostičkami česneku. Stáčet můžeme roládu od boku nebo od obráceně, od krku dolů - pak se nám lépe rozloží bílé a tmavé maso v jedné porci. Svázání kuchyňským provázkem ap. nám půjde lépe ve dvou. Navrch opepříme. Roládu umístíme na pekáč, který posypeme nahrubo pokrájenou cibulí. Pečeme dočervena, podle potřeby přeléváme výpekem a nejméně jednou obrátíme. Omastku se vypeče dost a vznikne dobrá šťáva. Po odpočinutí roládu nakrájíme na silnější plátky.
Poznámka:
sůl a pepř podle chutičesneku můžeme přidat
Podobné recepty
- » Kuřecí roláda se špenátem II.
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kuřecí roláda IV
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Kuřecí roláda s nádivkou z mletého masa a šunky
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 24x) - » Kuřecí roláda plněná nádivkou
(Hodnocení: 1.39 - hlasovalo 23x) - » Kuřecí roláda s anglickou slaninou
(Hodnocení: 1.86 - hlasovalo 7x) - » Pikantní kuřecí roláda se zeleninou
(Hodnocení: 2.2 - hlasovalo 5x) - » Kuřecí roláda s nádivkou II.
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy