Kuřecí roláda se špenátem od Vilemíny

Kategorie: Maso

Autor:

Kuřecí roláda se špenátem od Vilemíny

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Na 4 porce potřebujeme kuře aspoň 1,25 kg těžké. Nejprve ho vykostíme.
Ukroutíme či odřízneme spodní části křidélek a stehýnek. Další kost nožem dokola odhalíme a také vykroutíme z kloubu, opět u křidýlek i stehýnek.
Základem vykostění je začít od páteře, tedy nejtenčího místa. Jen tak se nám plát masa nerozpadne a dostaneme celý hrudní koš ven. Kuře položíme na břicho a ostrým menším nožem maso s kůží "svlékneme" z hrudního koše, trochu povolíme ještě spojení kolem žeber a nakonec vyřízneme zbylé chrupavky po stehenních kostech. Máme celkem pěkný plát masa vcelku a navíc dost materiálu na dobrý kuřecí vývar. Vyhodíme jen přebytečný tuk.
Plát osolíme a opepříme, poklademe tenkými plátky slaniny a spařeným špenátem, který navrch osolím a posypeme kostičkami česneku. Stáčet můžeme roládu od boku nebo od obráceně, od krku dolů - pak se nám lépe rozloží bílé a tmavé maso v jedné porci. Svázání kuchyňským provázkem ap. nám půjde lépe ve dvou. Navrch opepříme. Roládu umístíme na pekáč, který posypeme nahrubo pokrájenou cibulí. Pečeme dočervena, podle potřeby přeléváme výpekem a nejméně jednou obrátíme. Omastku se vypeče dost a vznikne dobrá šťáva. Po odpočinutí roládu nakrájíme na silnější plátky.

Poznámka:

sůl a pepř podle chuti
česneku můžeme přidat
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist