Vepřové kostky na tymiánu

Kategorie: Maso

Autor:

Vepřové kostky na tymiánu

Suroviny

Porce: 5 + –

Doba přípravy: 70 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným tymiánem a vše ručně poctivě promneme. Necháme při pokojové teplotě odležet 30 minut. Rozpálíme si pánev a vložíme kostky ochuceného masa a opečeme velmi zprudka ze všech stran. Jakmile je maso opečeno, přendáme ho do hrnce.
Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji do pánve, ve které se opékalo maso, čímž využijeme chuť získaného výpeku. Přidáme lžičku sádla a opečeme cibuli do zlaté barvy. Cibuli poté dáme do hrnce k opečenému masu a podlijeme vývarem. Zvolna vaříme 30 minut. Omáčku zahustíme trochou máslové jíšky a necháme ještě 10 minut lehce prohřát. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tip: Méně surovin - může ve finále znamenat více :)

Poznámka:

sůl a pepř podle chuti
sádlo a jíšku podle potřeby
cibuli velkou
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist