Vepřové kostky na tymiánu
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřová kotleta bez kosti 1 kg
- masový vývar 1.2 l
- sůl 0 ks
- pepř 0 ks
- vepřové sádlo 0 ks
- hotová jíška 0 ks
- cibule 1 ks
- čerstvý tymián 20 snítka
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 5
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřovou kotletu nakrájíme na silné plátky a ty následně na stejně velké kostky. Maso bohatě osolíme, pokapeme trochou rozpuštěného sádla a bohatě posypeme odrhaným tymiánem a vše ručně poctivě promneme. Necháme při pokojové teplotě odležet 30 minut. Rozpálíme si pánev a vložíme kostky ochuceného masa a opečeme velmi zprudka ze všech stran. Jakmile je maso opečeno, přendáme ho do hrnce.
Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji do pánve, ve které se opékalo maso, čímž využijeme chuť získaného výpeku. Přidáme lžičku sádla a opečeme cibuli do zlaté barvy. Cibuli poté dáme do hrnce k opečenému masu a podlijeme vývarem. Zvolna vaříme 30 minut. Omáčku zahustíme trochou máslové jíšky a necháme ještě 10 minut lehce prohřát. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tip: Méně surovin - může ve finále znamenat více :)
Cibuli nakrájíme najemno a dáme ji do pánve, ve které se opékalo maso, čímž využijeme chuť získaného výpeku. Přidáme lžičku sádla a opečeme cibuli do zlaté barvy. Cibuli poté dáme do hrnce k opečenému masu a podlijeme vývarem. Zvolna vaříme 30 minut. Omáčku zahustíme trochou máslové jíšky a necháme ještě 10 minut lehce prohřát. Vhodnou přílohou jsou těstoviny.
Tip: Méně surovin - může ve finále znamenat více :)
Poznámka:
sůl a pepř podle chutisádlo a jíšku podle potřeby
cibuli velkou
Podobné recepty
- » Vepřové kostky „Pfefferico“
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Asijské vepřové kostky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Dušené vepřové kostky se smetanou a hráškem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Vepřové kostky na žampionech
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Asijské vepřové kostky s lilkem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové kostky Radegast
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Vepřové kostky „Pfefferico“
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015774) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308515) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237348) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232272) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113666)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy