Steak ze svíčkové

Kategorie: Maso

Autor:

Steak ze svíčkové

Suroviny

Porce: 4 + –
  • vepřová panenka 800 g
  • olej 100 ml
  • steakové koření 1 lžíce
  • panceta 8 plátek

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pořádně očištěné maso nakrájíme na vysoké steaky. Rukou je lehce naklepeme a pak do nich ze všech stran vetřeme steakové koření. Steaky obalíme do plátků slaniny a dobře převážeme potravinovým provázkem (aby steak zůstal hodně vysoký), dáme je do rozpáleného oleje a ze všech stran opékáme. Opečený steak necháme před podáváním odpočinout asi minutu. Maso se tak zatáhne a "dojde". K hotovým steakům dáváme jako přílohu hranolky nebo americké brambory a grilovací omáčky.
Rada:
Dobu tepelné úpravy si zvolíme podle toho, jak chceme mít steak propečený. Steak ještě "dochází" (maso pracuje), tak preventivně propékáme o trochu méně.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist