Slaninové dukáty

Kategorie: Maso

Autor:

Slaninové dukáty

Suroviny

Porce: 3 + –
  • steak 6 ks
  • uzená slanina 6 plátek
  • mořská sůl 0 ks
  • pepř čtyř barev 0 ks
  • olivový olej 0 ks

Doba přípravy: 25 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Vepřovou panenku odblaníme, osušíme a rozdělíme na tři díly. Oba konce oddělíme a použijeme na jiné dobroty. Střední část panenky rozdělíme na šest stejných steaků. Každý steak po obvodu omotáme plátkem slaniny a převážeme provázkem pro udržení hezkého tvaru. Steaky potřeme ze spodní a vrchní části olivovým olejem a okořeníme z obou stran směsí čerstvě namletých pepřů a osolíme.
Na nepřilnavou pánev vložíme všech šest steaků a opékáme z každé strany cca 4 minuty. Jakmile je maso opečeno z obou stran, uložíme ho do připraveného alobalu a necháme cca 8 minut rozležet. Příloha vařené brambory lehce šťouchané s nasekanou mladou cibulkou a máslem.

Poznámka:

sůl a pepř podle chuti, olivový olej podle potřeby, 6 steaků s vepřové panenky cca po 100 g/ks
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist