Hovězí pupek s čabajkou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- hovězí pupek 1 kg
- Lopenická slanina 150 g
- sůl 0 ks
- pepř 0 ks
- hladká mouka 0 ks
- čabajka 1 ks
- cibule 3 ks
- nové koření 6 kulička
- vývar Demi-glace 3 lžíce
- hrubozrná hořtice 1 lžíce
- bobkový list 3 ks
- režná nit 1 ks
Doba přípravy: 180 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Plát hovězího pupku dobře odblaníme a potřeme hrubozrnnou hořčicí. Přeložíme a necháme v chladu asi hodinu odležet.
Po odležení na potřenou stranu položíme nožku Čabajské klobásy a pevně smotáme. Smotané maso pevně převážeme režnou nití a na povrchu vydatně opepříme a osolíme. Nakrájíme si na kostičky Lopenickou slaninu, kterou v hrnci necháme zlehka vyškvařit a opečeme ve výpeku maso ze všech stran, aby se hezky zatáhlo.
Maso vyjmeme a dáme si ho bokem. Do hrnce přidáme na měsíčky nakrájené cibule a opečeme do zlatohněda. Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny dokud není maso krásně měkké.
Hotové a krásně měkké po odstranění nitě krájíme na silnější plátky. Vývar propasírujeme a dohustíme dle potřeby lžicí hladké mouky, dobře rozmícháme a necháme 10 minut provařit. Výbornou přílohou jsou opečené plátky z nových brambor.
Po odležení na potřenou stranu položíme nožku Čabajské klobásy a pevně smotáme. Smotané maso pevně převážeme režnou nití a na povrchu vydatně opepříme a osolíme. Nakrájíme si na kostičky Lopenickou slaninu, kterou v hrnci necháme zlehka vyškvařit a opečeme ve výpeku maso ze všech stran, aby se hezky zatáhlo.
Maso vyjmeme a dáme si ho bokem. Do hrnce přidáme na měsíčky nakrájené cibule a opečeme do zlatohněda. Maso poté vrátíme do hrnce k cibulovému základu a do ¾ masa podlijeme masovým vývarem a přidáme 3 lžíce vývaru Demi-glace. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu cca 3 hodiny dokud není maso krásně měkké.
Hotové a krásně měkké po odstranění nitě krájíme na silnější plátky. Vývar propasírujeme a dohustíme dle potřeby lžicí hladké mouky, dobře rozmícháme a necháme 10 minut provařit. Výbornou přílohou jsou opečené plátky z nových brambor.
Poznámka:
sůl a pepř dle chuti, hladká mouka podle potřebyPodobné recepty
- » Hovězí pupek na česneku
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x) - » Hovězí pupek
(Hodnocení: 1.58 - hlasovalo 19x) - » Hovězí pupek na jalovčinkách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Hovězí pupek na žampionech
(Hodnocení: 2.5 - hlasovalo 2x) - » Hovězí pupek na jalovčinkách
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Hovězí roštěná
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 376x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy