Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- sůl 0 ks
- nové koření 0 ks
- pepř tří barev 0 ks
- pepř 0 ks
- hovězí pupek 1 kg
- cibule 4 ks
- vejce 3 ks
- hladká mouka 1.2 hrnek
- bobkový list 3 ks
- paragando 1.2 lžička
- uzená slanina 200 g
- režná nit 1 ks
Doba přípravy: 190 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů. Opepřený a osolený plát hovězího pupku smotáme a pevně převážeme režnou nití a potřeme na povrchu směsí plnotučné hořčice a drceného pepře a necháme odležet do druhého dne. Zprudka opečeme v hrnci na kostky nakrájenou slaninu a vložíme na hrubší měsíčky nakrájené cibule.
Jakmile je cibule zlatavé barvy tak vložíme maso, aby se zatáhlo. Orestované maso podlijeme masovým vývarem tak, aby bylo do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 2-3 hodiny. Kontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou dokud není maso krásně měkké. Dušené maso vyjmeme, odstraníme režnou nit a nakrájíme na plátky.
Vývar propasírujeme, čímž nám vznikne absolutně hladká omáčka, do které pro zvýraznění a obohacení chuti nakrájíme na kostičky na tvrdo uvařená vejce. Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a ještě cca 5 minut necháme provařit.
Tip: Výbornou přílohou jsou nové brambory s cibulkou nebo houskový knedlík.
Jakmile je cibule zlatavé barvy tak vložíme maso, aby se zatáhlo. Orestované maso podlijeme masovým vývarem tak, aby bylo do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 2-3 hodiny. Kontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou dokud není maso krásně měkké. Dušené maso vyjmeme, odstraníme režnou nit a nakrájíme na plátky.
Vývar propasírujeme, čímž nám vznikne absolutně hladká omáčka, do které pro zvýraznění a obohacení chuti nakrájíme na kostičky na tvrdo uvařená vejce. Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a ještě cca 5 minut necháme provařit.
Tip: Výbornou přílohou jsou nové brambory s cibulkou nebo houskový knedlík.
Poznámka:
dle chuti sůl, nové koření, pepř tří barev a normální černý pepřPodobné recepty
- » Dušený špenát
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Kapr dušený v zelenině
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Dušený lilek s kuřecím masem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Omáčka z bílých fazolí s dušeným masem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Dušený krk na zelenině
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pečené vepřové plecko s česnekovou omáčkou a dušeným špenátem
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Králík dušený se zeleninou
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1002599) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 253958) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232556) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 212897) - » Couračka
(Navštívilo: 150217) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122531) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110501)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy