Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Kategorie: Maso

Autor:

Dušený hovězí pupek na pepři v cibulové omáčce

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 190 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Plát hovězího pupku odblaníme a vnitřní stranu potřeme rychlosolí Praganda (pro barvu, ale není to nutné), opepříme v hmoždíři rozdrcenou směsí pepřů. Opepřený a osolený plát hovězího pupku smotáme a pevně převážeme režnou nití a potřeme na povrchu směsí plnotučné hořčice a drceného pepře a necháme odležet do druhého dne. Zprudka opečeme v hrnci na kostky nakrájenou slaninu a vložíme na hrubší měsíčky nakrájené cibule.
Jakmile je cibule zlatavé barvy tak vložíme maso, aby se zatáhlo. Orestované maso podlijeme masovým vývarem tak, aby bylo do poloviny ponořeno. Pod pokličkou „táhneme“ při minimálním varu 2-3 hodiny. Kontrolujeme a je-li potřeba, dolijeme vývar a opět „táhneme“ pod pokličkou dokud není maso krásně měkké. Dušené maso vyjmeme, odstraníme režnou nit a nakrájíme na plátky.
Vývar propasírujeme, čímž nám vznikne absolutně hladká omáčka, do které pro zvýraznění a obohacení chuti nakrájíme na kostičky na tvrdo uvařená vejce. Dohustíme dle potřeby instantní tmavou jíškou a ještě cca 5 minut necháme provařit.
Tip: Výbornou přílohou jsou nové brambory s cibulkou nebo houskový knedlík.

Poznámka:

dle chuti sůl, nové koření, pepř tří barev a normální černý pepř
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist