Pálivá kachna

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 50 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Kůži na prsíčkách ostrým nožem několikrát opatrně nařízneme, snažíme se neproříznout maso
2. Rýžové víno promícháme se sójovou a ústřicovou omáčkou, marinádu nalijeme na kachní prsa, necháme v lednici 2 hodiny marinovat
3. Do rozehřátého oleje nebo másla položíme porce kachny kůží nahoru a zvolna je asi 8 minut opékáme, aby se vypeklo sádlo, pak prsíčka otočíme a opečme i z druhé strany, nakonec je i s výpekem přendáme do pekáčku
4. Maso posypeme cayenským pepřem a v troubě vyhřáté na 190 °C pečeme přibližně dalších 15 minut
5. Očištěné mrkve škrabkou na brambory nakrájíme na dlouhé a tenké hoblinky, cibule očistíme, bílé konce nakrájíme na kolečka, zelenou nať na delší špalíčky
6. Zeleninu krátce orestujeme na rozehřáté pánvi na rozpáleném oleji, dle chuti osolíme, pak ji odstavíme
7. Maso přendáme na talíř, výpek přelijeme do menšího hrnce a rozředíme ho zbylou marinádou, pak do ní vmícháme nastrouhaný zázvor a nasekanou chilli papričku, šťávu krátce povaříme
8. Prsa nakrájíme na plátky, přelijeme omáčkou a servírujeme s orestovanou zeleninou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist