Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- žloutek 2 ks
- smetana na vaření 50 ml
- citrónová kůra 1 lžička
- citrónová šťáva 1 lžička
- muškátový květ 1 špetka
- filet s jesetera bez kůže 150 g
- mrkev 1 ks
- řapikatý celer 1 ks
- pórek 1 ks
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- žampión 5 ks
- brambor 5 ks
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Restování
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1 V míse prošlehejte žloutky se smetanou. Ochuťte muškátovým květem a citronovou šťávou a kůrou (nešetřete!).
2 Mrkev, celer a pórek zalijte vodou a povařte (do vývaru můžete také přidat rybí kosti – získáte tak ještě silnější rybí chuť). Zlehka osolte a nechte pod pokličkou vychladnout.
3 Jesetera nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a opečte v pánvi na oleji, aby získal barvu. Pak odložte stranou. Pánev pak vytřete papírovou utěrkou. Přes jemný cedník přilijte do pánve několik lžic zeleninového vývaru, zredukujte ho a za stálého míchání zahustěte žloutky se smetanou a muškátovým květem. Odstavte mimo oheň, vejce se smetanou se nesmí vařit! Stále míchejte.
4 Na závěr přidejte do omáčky ještě kapku citronové šťávy, jesetera, nakrájenou vařenou zeleninu z vývaru, uvařené brambory a opečené žampiony. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a podávejte.
2 Mrkev, celer a pórek zalijte vodou a povařte (do vývaru můžete také přidat rybí kosti – získáte tak ještě silnější rybí chuť). Zlehka osolte a nechte pod pokličkou vychladnout.
3 Jesetera nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a opečte v pánvi na oleji, aby získal barvu. Pak odložte stranou. Pánev pak vytřete papírovou utěrkou. Přes jemný cedník přilijte do pánve několik lžic zeleninového vývaru, zredukujte ho a za stálého míchání zahustěte žloutky se smetanou a muškátovým květem. Odstavte mimo oheň, vejce se smetanou se nesmí vařit! Stále míchejte.
4 Na závěr přidejte do omáčky ještě kapku citronové šťávy, jesetera, nakrájenou vařenou zeleninu z vývaru, uvařené brambory a opečené žampiony. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a podávejte.
Podobné recepty
- » Čínské nudle s kuřecím masem a zeleninou
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 36x) - » Bavorský vepřový ,,eintopf“ se zeleninou a libečkem
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Kuřecí čína se zeleninou a arašídy
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Kachní prsíčka se zeleninou
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Rajská omáčka s kořenovou zeleninou
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Losos pečený se zeleninou v alobalu
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Čočkový salát se zeleninou
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1021743) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 338507) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 242676) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 239014) - » Couračka
(Navštívilo: 151019) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 136041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 114796)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 25.09.2025 23:53
Adams34
Webové stránky https://casinoceske.net/ jsou praktickým online zdrojem, který... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:46
Adams34
Ahoj. Během vaření můžeš vyzkoušet tuto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 10.07.2025 13:45
Adams34
Ahoj. Počas varenia môžeš vyskúšať túto stránku -... více - » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
-
Zajímavé články a tipy
