Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Kategorie: Maso

Autor:

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Restování

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1 V míse prošlehejte žloutky se smetanou. Ochuťte muškátovým květem a citronovou šťávou a kůrou (nešetřete!).

2 Mrkev, celer a pórek zalijte vodou a povařte (do vývaru můžete také přidat rybí kosti – získáte tak ještě silnější rybí chuť). Zlehka osolte a nechte pod pokličkou vychladnout.

3 Jesetera nakrájejte na plátky, osolte a opepřete a opečte v pánvi na oleji, aby získal barvu. Pak odložte stranou. Pánev pak vytřete papírovou utěrkou. Přes jemný cedník přilijte do pánve několik lžic zeleninového vývaru, zredukujte ho a za stálého míchání zahustěte žloutky se smetanou a muškátovým květem. Odstavte mimo oheň, vejce se smetanou se nesmí vařit! Stále míchejte.

4 Na závěr přidejte do omáčky ještě kapku citronové šťávy, jesetera, nakrájenou vařenou zeleninu z vývaru, uvařené brambory a opečené žampiony. Osolte, opepřete, posypte petrželkou a podávejte.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist