Výborné vepřové ledvinky s rýží
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- anglická slanina 50 g
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužek
- drcený kmín 1.2 lžička
- majoránka 1 lžíce
- máslo 1 plátek
- ocet 1 lžička
- sůl 1 špetka
- ledvinky 1.2 kg
- hotová jíška 1 lžička
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Restování
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ledvinky si den předem (nebo alespoň přes noc) pořádně omyjeme pod tekoucí vodou, poté je podélně rozpůlíme ( z Kauflandu bývají naříznuté) a odstraníme bílé kousky vaziv a močovodů. Nakrájíme na malé kousky a dáme do ledničky do uzavíratelné misky s mlékem, aby byly celé ponořené. Někdo si druhý den ledvinky 2x až 3x ještě povaří v čisté vodě a pak teprve dusí, já to nedělám.
Druhý den opláchneme ledvinky několikrát pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Nakrájíme si na drobno cibuli a slaninu. Na studenou pánev dáme máslo, cibuli a slaninu, do té doby, až cibulka nezhnědne. Pak přidáme ledvinky a orestujeme je. Až získají barvu, zalijeme teplou vodu, přidáme kmín, pepř, majoránku a česnek a dusíme vše pod pokličkou. Tak 45 minut, a během dušení kontrolujeme a přidáváme vodu. Až jsou ledvinky měkčí, nyní můžeme přidat sůl (před samým závěrem, aby neztvrdly) a přidáme lžičku octa a povaříme. Přidávám 2 lžičky octa, pro získání lepší chuti, ale vyzkoušejte, jak vám to bude vyhovovat - ještě přidávám i česnek a přísady, které jsem dávala na začátku a zahustím hotovou jíškou.
Druhý den opláchneme ledvinky několikrát pod tekoucí vodou a necháme na sítku okapat. Nakrájíme si na drobno cibuli a slaninu. Na studenou pánev dáme máslo, cibuli a slaninu, do té doby, až cibulka nezhnědne. Pak přidáme ledvinky a orestujeme je. Až získají barvu, zalijeme teplou vodu, přidáme kmín, pepř, majoránku a česnek a dusíme vše pod pokličkou. Tak 45 minut, a během dušení kontrolujeme a přidáváme vodu. Až jsou ledvinky měkčí, nyní můžeme přidat sůl (před samým závěrem, aby neztvrdly) a přidáme lžičku octa a povaříme. Přidávám 2 lžičky octa, pro získání lepší chuti, ale vyzkoušejte, jak vám to bude vyhovovat - ještě přidávám i česnek a přísady, které jsem dávala na začátku a zahustím hotovou jíškou.
Podobné recepty
- » Kardinálovy řezy......VÝBORNÉÉÉÉ
(Hodnocení: 1.42 - hlasovalo 12x) - » Výborné jednohubky
(Hodnocení: 1.44 - hlasovalo 27x) - » VÝBORNÉ VANILKOVÉ ROHLÍČKY
(Hodnocení: 2.43 - hlasovalo 7x) - » Kynutý koláč– frgál-výborné těsto
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Výborné kuře
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Výborné krůtí kousky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Výborné bounty kuličky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307980) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232236) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy