Sausage rolls z vepřového masa s karamelizovaným jablkem a tymiánem

Kategorie: Maso

Autor:

Sausage rolls z vepřového masa s karamelizovaným jablkem a tymiánem

Suroviny

Porce: 8 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 8

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Předehřejte troubu na 220 °C.

2
Na pánvi rozehřejte máslo a 1 lžíci olivového oleje, přidejte jablka a opékejte asi 4 minuty, než se začnou zbarvovat. Poprašte cukrem. Smažte ještě 10 minut, než směs začne karamelizovat. Mírně osolte, nechte vychladnout.

3
Na jiné pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte šalotky a česnek, smažte 5 minut. Přimíchejte tymián a petržel. Nechte vychladnout.

4
Smíchejte vepřové, jablka a šalotkovou směs. Osolte a opepřete podle chuti.

5
Rozložte nebo rozválejte těsto na obdélník na mírně pomoučené pracovní ploše. Naneste na ni jako váleček polovinu masové směsi podél jedné dlouhé strany tak, aby zbyl asi 1cm volný okraj. Okraj potřete vejcem a těsto stáčejte velmi těsně podél masa. Když je zabalené, podélně ho odřízněte. Vzniklý válec překrojte na 4 kousky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Stejně pokračujte se zbylou, odkrojenou částí těsta a druhou polovinou masa. Hotové sausage rolls na plechu potřete vejcem a mírně posypte tymiánem.

6
Pečte dozlatova asi 15–20 minut.

7
Podávejte horké s tomatovým chutney nebo dobrým kečupem a nezapomeňte na studené pivo!

Poznámka:

zelená jablka (třeba Granny Smith) pokrájená na 1cm kostičky
listové těsto - jeden plát
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist