Sausage rolls z vepřového masa s karamelizovaným jablkem a tymiánem
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- máslo 10 g
- olivový olej 3 lžíce
- zelená jabka 2 ks
- tmavý cukr 1 lžíce
- šalotka 4 ks
- česnek 2 stroužek
- tymián 3 lžíce
- hladkolistá petržel 1 lžíce
- libové vepřové maso 500 g
- listové těsto 1 ks
- žloutek 1 ks
- pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 8
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1
Předehřejte troubu na 220 °C.
2
Na pánvi rozehřejte máslo a 1 lžíci olivového oleje, přidejte jablka a opékejte asi 4 minuty, než se začnou zbarvovat. Poprašte cukrem. Smažte ještě 10 minut, než směs začne karamelizovat. Mírně osolte, nechte vychladnout.
3
Na jiné pánvi rozehřejte zbylý olej, přidejte šalotky a česnek, smažte 5 minut. Přimíchejte tymián a petržel. Nechte vychladnout.
4
Smíchejte vepřové, jablka a šalotkovou směs. Osolte a opepřete podle chuti.
5
Rozložte nebo rozválejte těsto na obdélník na mírně pomoučené pracovní ploše. Naneste na ni jako váleček polovinu masové směsi podél jedné dlouhé strany tak, aby zbyl asi 1cm volný okraj. Okraj potřete vejcem a těsto stáčejte velmi těsně podél masa. Když je zabalené, podélně ho odřízněte. Vzniklý válec překrojte na 4 kousky a dejte je na plech vyložený pečicím papírem. Stejně pokračujte se zbylou, odkrojenou částí těsta a druhou polovinou masa. Hotové sausage rolls na plechu potřete vejcem a mírně posypte tymiánem.
6
Pečte dozlatova asi 15–20 minut.
7
Podávejte horké s tomatovým chutney nebo dobrým kečupem a nezapomeňte na studené pivo!
Poznámka:
zelená jablka (třeba Granny Smith) pokrájená na 1cm kostičkylistové těsto - jeden plát
Podobné recepty
- » French rolls s nutellou
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Rolls Royce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 150x) - » Pomazánka z pečeného vepřového masa
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 40x) - » Čína z vepřového masa na česneku a zelenině
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 8x) - » Polévka z vepřového kolena
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 7x) - » Domácí šunka z vepřového plecka
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 33x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017438) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316318) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237930) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234652) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131912) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113945)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy