ŘEZ LOSOSA SE ŠPECLEMI, ZELENINOU A VINNOU OMÁČKOU
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- filé z lososa 800 g
- sůl 2 špetka
- pepř 2 špetka
- olej na pečení ryb 3 lžíce
- Suroviny na špecle se zeleninkou
- polohrubá mouka 250 g
- vejce 3 ks
- mléko 3 dl
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- stonek řapikatého celeru 1 ks
- cuketa 1 ks
- Suroviny na vinnou omáčku
- víno Chablis 2 dl
- drůbeží vývar 2 dl
- smetana 2 dl
Doba přípravy: 30 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Lososa nakrájíme na čtyři filátka a ochutíme solí, pepřem. Dozlatova opečeme na oleji, nejprve kůží dolů. Na pánev vložíme kousek másla, které necháme lehce přepálit do oříškové barvy a poté jim rybu na pánvi po dobu 15 sekund krátce přeléváme. Rybu stáhneme z plamene a dále nepečeme. Pstruh musí zůstat ve středu lehce sklovitý.
Ze surovin vytvoříme hladké, husté, lité těsto a pomocí síta na špecle tvoříme delší noky, které vaříme v osolené vařící vodě 2 minuty. Poté scedíme, propláchneme vodou a lehce prolijeme olejem. Hotové na pánvi opečeme s najemno krájenou zeleninkou dozlatova. Přidáme sekanou pažitku.
Víno a vývar necháme svařit na jednu třetinu, přilijeme smetanu zavaříme a umixujeme hladkou pěnu, kterou dle chuti můžeme dochutit solí, pepřem a šťávou z citronu.
Ze surovin vytvoříme hladké, husté, lité těsto a pomocí síta na špecle tvoříme delší noky, které vaříme v osolené vařící vodě 2 minuty. Poté scedíme, propláchneme vodou a lehce prolijeme olejem. Hotové na pánvi opečeme s najemno krájenou zeleninkou dozlatova. Přidáme sekanou pažitku.
Víno a vývar necháme svařit na jednu třetinu, přilijeme smetanu zavaříme a umixujeme hladkou pěnu, kterou dle chuti můžeme dochutit solí, pepřem a šťávou z citronu.
Podobné recepty
- » Krémová polévka z aljašského lososa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pomazánka ze sýru Ricotta a uzeného lososa
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Ceviche z lososa
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Kebab z lososa
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pomazánka z uzeného lososa s vejci
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pomazánka z uzeného lososa a ricotty
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Pomazánka z uzeného lososa
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017433) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316293) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234588) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131895) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113941)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy