ŘEZ LOSOSA SE ŠPECLEMI, ZELENINOU A VINNOU OMÁČKOU

Kategorie: Maso

Autor:

ŘEZ LOSOSA SE ŠPECLEMI, ZELENINOU A VINNOU OMÁČKOU

Suroviny

Porce: 4 + –
  • filé z lososa 800 g
  • sůl 2 špetka
  • pepř 2 špetka
  • olej na pečení ryb 3 lžíce
  • Suroviny na špecle se zeleninkou
  • polohrubá mouka 250 g
  • vejce 3 ks
  • mléko 3 dl
  • sůl 1 špetka
  • pepř 1 špetka
  • stonek řapikatého celeru 1 ks
  • cuketa 1 ks
  • Suroviny na vinnou omáčku
  • víno Chablis 2 dl
  • drůbeží vývar 2 dl
  • smetana 2 dl

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Lososa nakrájíme na čtyři filátka a ochutíme solí, pepřem. Dozlatova opečeme na oleji, nejprve kůží dolů. Na pánev vložíme kousek másla, které necháme lehce přepálit do oříškové barvy a poté jim rybu na pánvi po dobu 15 sekund krátce přeléváme. Rybu stáhneme z plamene a dále nepečeme. Pstruh musí zůstat ve středu lehce sklovitý.

Ze surovin vytvoříme hladké, husté, lité těsto a pomocí síta na špecle tvoříme delší noky, které vaříme v osolené vařící vodě 2 minuty. Poté scedíme, propláchneme vodou a lehce prolijeme olejem. Hotové na pánvi opečeme s najemno krájenou zeleninkou dozlatova. Přidáme sekanou pažitku.

Víno a vývar necháme svařit na jednu třetinu, přilijeme smetanu zavaříme a umixujeme hladkou pěnu, kterou dle chuti můžeme dochutit solí, pepřem a šťávou z citronu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist