Králík s ratatouille

Kategorie: Maso

Autor:

Králík s ratatouille

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Dušení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Připravte si zeleninové ratatouille. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte k němu nakrájený česnek, cibuli, rajčata, papriky, rajčatové pyré a celý svazek bylinek. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte žár a v nezakrytém hrnci vařte, dokud se nevypaří téměř všechna tekutina. Vyndejte bylinky.

2
Ve velkém kastrolu zahřejte olej, přidejte porce králíka a orestujte je dohněda ze všech stran, potom je vyndejte z kastrolu a dejte je stranou do mísy.

3
Z kastrolu odstraňte všechen tuk, na kterém jste restovali králičí maso. Do kastrolu dejte máslo spolu s cibulí a orestujte ji dohněda. Přidejte porce králíka, hladkou mouku, víno a připravenou zeleninovou směs ratatouille. Ochuťte solí, pepřem a zakryjte pokličkou. Přiveďte k varu, ztlumte žár a nechte zvolna vařit přibližně 45 minut.

4
Uvařte rýži dle návodu na obalu. Jednotlivé porce králíka přendejte na servírovací talíře spolu s ratatouille a rýží, zasypte nasekanou petrželkou a ihned servírujte.

Poznámka:

čerstvé bylinky - petržel, tymián
pepř používáme čerstvě namletý
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist