Králík s ratatouille
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- králík 1 ks
- cibule 1 ks
- bílé víno 350 ml
- máslo 50 g
- hladká mouka 1 lžíce
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
- rýže 250 g
- petrželka 1 lžíce
- Ratatouille
- rajčata 500 g
- červená paprika 2 ks
- rajčatové pyré 1 lžíce
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužek
- máslo 40 g
- čerstvé bylinky 1 svazek
- bobkový list 2 ks
- sůl 1 špetka
- pepř 1 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1
Připravte si zeleninové ratatouille. Ve velkém hrnci rozpusťte máslo a přidejte k němu nakrájený česnek, cibuli, rajčata, papriky, rajčatové pyré a celý svazek bylinek. Osolte a opepřete. Přiveďte k varu, ztlumte žár a v nezakrytém hrnci vařte, dokud se nevypaří téměř všechna tekutina. Vyndejte bylinky.
2
Ve velkém kastrolu zahřejte olej, přidejte porce králíka a orestujte je dohněda ze všech stran, potom je vyndejte z kastrolu a dejte je stranou do mísy.
3
Z kastrolu odstraňte všechen tuk, na kterém jste restovali králičí maso. Do kastrolu dejte máslo spolu s cibulí a orestujte ji dohněda. Přidejte porce králíka, hladkou mouku, víno a připravenou zeleninovou směs ratatouille. Ochuťte solí, pepřem a zakryjte pokličkou. Přiveďte k varu, ztlumte žár a nechte zvolna vařit přibližně 45 minut.
4
Uvařte rýži dle návodu na obalu. Jednotlivé porce králíka přendejte na servírovací talíře spolu s ratatouille a rýží, zasypte nasekanou petrželkou a ihned servírujte.
Poznámka:
čerstvé bylinky - petržel, tymiánpepř používáme čerstvě namletý
Podobné recepty
- » Pečený králík
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 23x) - » Smetanový králík v zelí
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Marinovaný pečený králík
(Hodnocení: 1.83 - hlasovalo 6x) - » Králík na smetaně
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Králík na slanině
(Hodnocení: 1.15 - hlasovalo 13x) - » Králík na divoko
(Hodnocení: 1.43 - hlasovalo 7x) - » Králík na liškách
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308489) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy