Nadívaný kapr
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kapr 1 kg
- mléka 1 sklenice
- bobkový list 3 ks
- zelenina 1 kg
- stará houska 50 g
- vejce 2 ks
- nové koření 5 kulička
- celer 50 g
- sojový olej 30 ml
- cibule 1 ks
- Knorr Bujón Zeleninový 2 kostka
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Rybu umyjte, očistěte od šupin, odřízněte ploutve a opláchněte. Nařízněte kůži kolem hlavy a oddělte od masa a svalové hmoty, stahujte nožem od hlavy až k ocasu - dávejte pozor, aby se nepoškodila kůže. Maso na břiše nařízněte, vykuchejte, vnitřek ryby dobře propláchněte, oddělte maso od páteře a důkladně vykostěte.
Housku namočte do mléka a po změknutí z ní mléko vymačkejte.
Cibuli oloupejte, opláchněte, nakrájejte na kostky a osmažte na oleji.
Oloupejte a nakrájejte tlusté plátky celeru.
Maso z ryby, vymačkanou housku, cibuli a celer, mrkev a pórek dvakrát semelte mlecím strojkem.
Do mleté směsi přidejte vajíčka, sůl, pepř, máslo a dobře vše dohromady zpracujte. S touto nádivkou naplňte kůži ryby, zašijte, zaviňte do čisté kuchyňské utěrky a vložte do vařícího se vývaru ze zeleniny, s kostkami Knorr Bujón Zeleninový (2l vody). Nechejte vařit 1 hodinu na mírném ohni.
Po uvaření vytáhněte rybu z vývaru, nákrájejte rybu na plátky a odložte do misky. Ozdobte lístky salátu a plátky citrónu. Servírujte horké s křenovou omáčkou nebo na studeno s tatarskou omáčkou a zelným salátem.
Housku namočte do mléka a po změknutí z ní mléko vymačkejte.
Cibuli oloupejte, opláchněte, nakrájejte na kostky a osmažte na oleji.
Oloupejte a nakrájejte tlusté plátky celeru.
Maso z ryby, vymačkanou housku, cibuli a celer, mrkev a pórek dvakrát semelte mlecím strojkem.
Do mleté směsi přidejte vajíčka, sůl, pepř, máslo a dobře vše dohromady zpracujte. S touto nádivkou naplňte kůži ryby, zašijte, zaviňte do čisté kuchyňské utěrky a vložte do vařícího se vývaru ze zeleniny, s kostkami Knorr Bujón Zeleninový (2l vody). Nechejte vařit 1 hodinu na mírném ohni.
Po uvaření vytáhněte rybu z vývaru, nákrájejte rybu na plátky a odložte do misky. Ozdobte lístky salátu a plátky citrónu. Servírujte horké s křenovou omáčkou nebo na studeno s tatarskou omáčkou a zelným salátem.
Poznámka:
1 kg zeleniny - pórek, mrkev petrželPodobné recepty
- » Nadívaný kapr
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Holub nadívaný
(Hodnocení: 1.38 - hlasovalo 8x) - » Nadívaný bůček
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Nadívaný bůček
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Nadívaný pstruh
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nadívaný domácí králík
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nadívaný kapr
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316299) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234614) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy