Nadívaný domácí králík

Kategorie: Maso

Autor:

Nadívaný domácí králík

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 160 min

Obtížnost: Snadné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Králíka očistíme, zbavíme hlavy a ostatních částí, které můžeme použít na polévku. Slaninu nakrájíme na hranolky. Česnek oloupeme, rozdrtíme a promícháme se lžící oleje, pepřem a solí. Králíka prošpikujeme a břišní dutinu potřeme česnekovou směsí. Zabalíme do folie a necháme rozležet.

Připravíme si nádivku. Uzené maso uvaříme doměkka, vychladlé nakrájíme na malé kousky. Očištěná játra orestujeme na malém množství oleje a pokrájíme je nadrobno. Rohlíky nakrájíme na kostičky. Jarní cibulky i s natí usekáme najemno. Petrželovou nať omyjeme a také usekáme nadrobno. Máslo necháme rozpustit. Bílky vyšleháme do tuha.
Nakrájené rohlíky přelijeme studeným uzeným vývarem, vmícháme uzené maso, orestovaná játra, rozpuštěné máslo, cibulku, petrželku a žloutky. Vše podle chuti osolíme, opeříme a lehce vmícháme ušlehaný bílkový sníh.

Králíka vyjmeme z folie, dutinu břišní vyplníme nádivkou a uzavřeme pomocí jehel nebo párátek. Vložíme do pekáče, podlijeme zbytkem uzeného vývaru a vínem. Pečeme ve středně horké troubě za občasného podlévání vlastní šťávou dorůžova. Propečení nádivky zjistíme pomocí špejle.

Pečeného králíka naporcujeme a podáváme s bramborem, bramborovým knedlíkem a dušeným špenátem. Šťávu servírujeme zvlášť v omáčníku.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist