Mořský okoun se slávkami a španělskou klobásou

Kategorie: Maso

Autor:

Mořský okoun se slávkami a španělskou klobásou

Suroviny

Porce: 4 + –
  • klobása charizo 1 ks
  • Knorr Bohatý bujón Kuřecí 1 ks
  • bílé víno 0.25 sklenice
  • olivový olej 3 lžíce
  • slávky 24 ks
  • cibule, 2 ks
  • pepř 0.5 lžička
  • voda 0.25 sklenice
  • okoun 180 g
  • česnek 2 lžička
  • petrželková nať 1 lžíce
  • sůl 1 špetka

Doba přípravy: 45 min

Obtížnost: Obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Slávky vhoďte do hodně rozehřátého rendlíku z nerezavějícího kovu. Vlijte vodu a víno. Na malém ohni přiveďte k varu. Přikryjte a vařte po dobu 3-4 minut, dokud se mušle neotevřou. Nechte je okapat a vývar z vaření uschovejte. Vyhoďte slávky, které se neotevřely. Odstraňte horní část mušle.
Slávky v mušlích dejte stranou. Opatrně je zalijte vývarem z vaření, aby se neporušila usazenina vzniklá na dně nádoby.
Na velké pánvi ohřejte 2 lžíce olivového oleje. Na horký olej vhoďte plátky brambor a klobásy. Smažte po dobu 8-10 minut dokud nebudou mít lehce zlatavou barvu a nezměknou.
Přidejte česnek a cibuli. Smažte 10 minut.
Přidejte slávky s vývarem a kalíškem Knorr Bohatý bujón Kuřecí. Přiveďte k varu. Zmírněte oheň a vařte ještě minutu. Dochuťte černým pepřem.
Rozehřejte gril. Namažte rybu po obou stranách zbylou lžící olivového oleje. Posypte solí. Smažte rybu 3 minuty po obou stranách.
Brambory, klobásu a slávky dejte na čtyři hluboké talíře. Vlijte nepatrné množství vývaru. Navrch položte rybí filé, posypte petrželovou natí a servírujte.

Poznámka:

klobásku charizo nakrájíme na 18 koleček, brambory nakrájíme na 16 plátků, slávky pečlivě očistíme, cibuli nakrájíme na kostičky, pepř čerstvě nameleme
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist