Thajská krůta s basmati rýží
Kategorie: Maso
Autor: andrea

Suroviny
- Rýže basmati 250 g
- Krůtí prsa 500 g
- Cibule 2 ks
- Česnek 1 stroužek
- Střední červená paprika 1 ks
- Červené chilli papričky 2 ks
- Zelené fazolky 1 hrst
- Drůbeží vývar 200 ml
- Sójová omáčka 3 lžíce
- Chilli 0.5 lžička
- Bazalka - listy 5 ks
- Máslo 3 plátek
- Olej na smažení 200 ml
- Hřebíček 5 ks
- Sůl 1 špetka
- Pepř černý 1 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Restování
Zařazení: Oběd
Země: Thajsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Propláchnutou rýži dáme vařit - na hrnek rýže je třeba přidat hrnek a čtvrt studené vody. Osolíme, na hladinu přidáme několik tenkých plátků másla a doprostřed hrnce položíme oloupanou cibuli, do níž zapíchneme pět hřebíčků. Pozvolna vaříme pod pokličkou, dokud se nevypaří všechna voda.
Ve vroucí vodě na pár minut spaříme fazolové lusky, které jsme očistili od vousů na kraji.
V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm cibule. Pak přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku, celou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. Chvíli na mírném plameni opékáme, pak přidáme na nudličky nakrájené krůtí maso. Restujeme, dokud maso nezhnědne na povrchu, potom přidáme sójovou omáčku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a necháme asi pět minut probublávat. Těsně předtím, než je jídlo hotové, přidáme nasekanou bazalku a spařené fazolky.
Podáváme s čerstvě připravenou rýží.
Ve vroucí vodě na pár minut spaříme fazolové lusky, které jsme očistili od vousů na kraji.
V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm cibule. Pak přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku, celou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. Chvíli na mírném plameni opékáme, pak přidáme na nudličky nakrájené krůtí maso. Restujeme, dokud maso nezhnědne na povrchu, potom přidáme sójovou omáčku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a necháme asi pět minut probublávat. Těsně předtím, než je jídlo hotové, přidáme nasekanou bazalku a spařené fazolky.
Podáváme s čerstvě připravenou rýží.
Podobné recepty
- » Thajská sladká chilli omáčka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Thajská rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Sladkokyselá thajská namáčecí omáčka
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Thajská smažená vejce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Thajská arašídová omáčka
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Thajská omeleta
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Thajská rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307972) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy