Thajská krůta s basmati rýží

Kategorie: Maso

Autor:

Thajská krůta s basmati rýží

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Restování

Zařazení: Oběd

Země: Thajsko

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Propláchnutou rýži dáme vařit - na hrnek rýže je třeba přidat hrnek a čtvrt studené vody. Osolíme, na hladinu přidáme několik tenkých plátků másla a doprostřed hrnce položíme oloupanou cibuli, do níž zapíchneme pět hřebíčků. Pozvolna vaříme pod pokličkou, dokud se nevypaří všechna voda.

Ve vroucí vodě na pár minut spaříme fazolové lusky, které jsme očistili od vousů na kraji.

V pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm cibule. Pak přidáme na kostky nakrájenou červenou papriku, celou chilli papričku a na plátky nakrájený česnek. Chvíli na mírném plameni opékáme, pak přidáme na nudličky nakrájené krůtí maso. Restujeme, dokud maso nezhnědne na povrchu, potom přidáme sójovou omáčku a zalijeme vývarem. Přivedeme k varu a necháme asi pět minut probublávat. Těsně předtím, než je jídlo hotové, přidáme nasekanou bazalku a spařené fazolky.

Podáváme s čerstvě připravenou rýží.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist