Gothaj v aspiku

Kategorie: Maso

Autor:

Gothaj v aspiku

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. V 1 dl studené vody rozmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat
2. Vejce uvaříme natvrdo, očištěnou mrkev povaříme v osolené vodě téměř doměkka a po uvaření mrkev i vejce zprudka zchladíme, vejce pak oloupeme, překrojíme napůl a mrkev nakrájíme na kostičky
3. Zbylou vodu svaříme s cukrem, solí a octem, rozpustíme v ní nabobtnanou želatinu a už dále nevaříme, aspik i s kastrůlkem vložíme do dřezu se studenou vodou a mícháme, dokud nezchladne přibližně na teplotu těla
4. Na dno 4 malých kovových misek (nebo jedné velké) nalijeme asi 3 mm aspiku a necháme ho ztuhnout
5. Plátky salámu překrojíme napůl, jednotlivě je máčíme v aspiku a vějířovitě skládáme po obvodu misek (několik plátků si ponecháme na závěrečné zakrytí), pak do aspiku v miskách přidáme mrkev s petrželkou, nakonec vložíme půlky vajíček, zalijeme zbylým aspikem a zakryjeme zbylými plátky gothaje
6. Misky s aspikem dáme přes noc do chladničky ztuhnout a podáváme sypané červenou cibulí.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist