Uzený jazyk v aspiku II.

Kategorie: Maso

Autor:

Uzený jazyk v aspiku II.

Suroviny

Porce: 4 + –
  • uzený jazyk 250 g
  • malé nakládané okurky 80 g
  • vařená mrkev 80 g
  • vejce na tvrdo 2 ks
  • Na aspik
  • sůl 1 lžička
  • ocet 1 lžíce
  • cukr 1 lžíce
  • vývar 1.5 l
  • bílé víno 1.5 l
  • prášková želatina 25 g

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

. Do vývaru vmícháme želatinu a necháme ji nabobtnat
2. Na aspik svaříme bílé víno s octem, solí a cukrem, přidáme vývar s želatinou a vše necháme rozpustit
3. Dno formy zalijeme tenkou vrstvou aspiku a dáme ztuhnout
4. Část jazyka nakrájíme na tenké plátky, namočíme je ve vlažném aspiku a klademe nejprve na dno a pak na stěny formy, pak necháme ztuhnout (část aspiku si ponecháme stranou)
5. Zbylý jazyk, vařenou mrkev a okurky nakrájíme na kostičky a smícháme se zbylým aspikem, potom směs po částech klademe do formy, prokládáme dílky natvrdo vařených vajec, formu s fólií zatížíme a dáme na 4 hodiny do ledničky ztuhnout.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist