Zapečené filé se zeleninovou krustou

Kategorie: Maso

Autor:

Zapečené filé se zeleninovou krustou

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Zapékání

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Postup
1
Troubu rozehřejte na teplotu 190 °C. Brambory i mrkve oloupejte a vařte v osolené vodě 8 minut. Poté je nahrubo nastrouhejte. Ředkvičky omyjte, osušte a nastrouhejte je k bramborám s mrkví.

2
Velkou zapékací misku (nebo čtyři malé) vytřete asi 2 lžícemi másla a na dno naskládejte filé. Osolte ho a opepřete. Rybu posypte česnekem nakrájeným na plátky a špenátem, který jste předem v cedníku prolili vroucí vodou, a opět trochu osolte. Na špenát rozložte kousky másla.

3
Nastrouhanou zeleninu promíchejte se zbylým máslem, smetanou a muškátem, maličko osolte a opepřete. Směsí překryjte filé se špenátem a pečte v troubě 35 minut.

4
Prima tip: K zelenině můžete přidat ještě hrst nastrouhaného sýra. Zvolte nějaký dobrý a voňavý, třeba goudu.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist