Pečený králík na víně a koňaku

Kategorie: Maso

Autor:

Pečený králík na víně a koňaku

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 130 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Očištěného králíka naporcujeme, omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme
2. Slaninu nakrájíme na malé kostičky, oloupanou cibuli i stroužky česneku nakrájíme na drobno, houby očistíme a pokrájíme na malé kousky
3. V pánvi na rozehřátém oleji orestujeme cibuli i česnek, přidáme slaninu a společně opečeme
4. Vypečený tuk i s olejem slijeme do pekáčku, zahřejeme ho, opečeme na něm porce králíka, přidáme cibuli se slaninou a česnekem, na drobno nasekanou petržel i tymián, zalijeme koňakem, vínem a trochou vody
5. Dáme péct do vyhřáté trouby na 180 °C, po 30 minutách přidáme nakrájené houby a pečeme dalších 30 minut do měkka, za občasného přelévání vypečenou šťávou a podle potřeby podlévání vodou.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist