Pečený králík na česneku

Kategorie: Maso

Autor:

Pečený králík na česneku

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:


1
Několik stroužků česneku a asi polovinu špeku nakrájejte. Do masa udělejte špičkou nože ostré zářezy a vsuňte do nich kousky česneku a špeku. Totéž můžete udělat i s bůčkem. Obě masa můžete také jen potřít prolisovaným česnekem. Králíka osolte, opepřete a lehce ho otiskněte v mouce, bůček stačí jen osolit a opepřit.

2
Zbylý špek nakrájejte na kostičky a nechte je vyškvařit. Přidejte najemno nakrájenou cibuli, zbylý česnek, kmín a všechno maso a zprudka ho opečte ze všech stran.

3
Podlijte částí vývaru, přidejte tymián a zakryté pečte v troubě předehřáté na 160 °C. Často přelévejte vypečenou šťávou, případně dolévejte vývar. Pečte asi 45 minut až 1 hodinu, až bude maso měkké.

4
Podávejte nejlépe s nastavovanou kaší nebo také s bramborovými noky a dušeným špenátem.

Poznámka:

česnek - 2 palice
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist