Glazovaná šunka

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 5 + –
  • šunka 1 kg

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: USA

Počet porcí: 5

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Hlavně na americkém kontinentu takto nasladko připravovaná šunka zaujala. Vyzkoušejte ji, je skvělá! A na slavnostní tabuli se bude krásně vyjímat...

Takto připravená šunka (často se jí také říká "virginská" nebo "po virginsku") se připravuje též s konzervovaným ananasem. Koření a šťávy z ovoce se chuťově krásně spojí se šťávou z uzeného. Přípravu můžete vyzkoušet i s uzeným kolínkem nebo rolovaným pleckem. Podávejte třeba s bramborami.

Suroviny
šunka s kůží vcelku cca 1 kg
několik lžic přírodního krupicového cukru
balzamikový nebo jablečný ocet
prášková hořčice
hřebíčky
kandované třešně nebo plátky čerstvého pomeranče
Postup
1
Troubu předehřejte na 180 °C. Šunku přikrytou alobalem upečte (počítá se 15 minut na půl kila váhy). Slijte vypečený tuk, a pokud je na šunce vyšší vrstva tuku s kůží, seřízněte ji, ale opatrně, aspoň trochu tuku by mělo zůstat.

2
Povrch šunky nařízněte křížem krážem, do každého čtverečku vpíchněte po hřebíčku, případně jimi připíchněte třešni nebo plátek pomeranče, vše potřete cukrem rozmíchaným s octem a hořčicovým práškem a zapékejte asi 20 minut. Pak volně přikryjte a nechte přibližně 10 minut stát.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist