Kašmírská smažená žebra
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kvalitní tučný jogurt 280 g
- mletá kurkuma 1.2 lžička
- podrcený kardamom 6 ks
- mletá skořice 1.2 lžička
- bobkový list 4 ks
- římský kmín 2 lžička
- hřebíček 4 ks
- mletý zázvor 1 lžička
- garam masala 1 lžička
- jehněčí žebra 1 kg
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Grilování
Země: Pákistán
Počet porcí: 3
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Ve velké míse smíchejte jogurt, všechno koření a 2 lžičky soli. Přidejte žebírka a dobře do nich vetřete marinádu. Přetáhněte mísu fólií a nechte přes noc v ledničce marinovat.
Dejte žebra do kastrolu, přidejte tolik vody, aby byla celá pod vodou a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte je přiklopené pomaličku dusit 2 hodiny, dokud nebudou žebra úplně měkká. Poté je vyjměte a nechte vychladnout.
Na pánvi rozehřejte olej nebo ghí a po částech žebra smažte 2 minuty z každé strany dozlatova a do křupava. Hotová ještě mírně posolte, ideálně vločkovou solí a pokud máte, posypte koriandrovou natí.
Dejte žebra do kastrolu, přidejte tolik vody, aby byla celá pod vodou a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte je přiklopené pomaličku dusit 2 hodiny, dokud nebudou žebra úplně měkká. Poté je vyjměte a nechte vychladnout.
Na pánvi rozehřejte olej nebo ghí a po částech žebra smažte 2 minuty z každé strany dozlatova a do křupava. Hotová ještě mírně posolte, ideálně vločkovou solí a pokud máte, posypte koriandrovou natí.
Poznámka:
Zvláštní „dvojitá“ příprava žeber „tabak maaz“ zajistí, že budou nádherně měkká a současně na povrchu dozlatova osmažená. Všechna chuť koření zůstane uvnitř. Pokud chcete dodržet recept z Kašmíru, tedy pomezí Indie a Pakistánu, použijte jehněčí, ale ručíme za to, že i vepřová žebra budou skvělá.Podobné recepty
- » Smažená kuřecí křidélka
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Smažená brokolice
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Brokolice smažená obalovaná ve vinném těstíčku
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 5x) - » Smažená rýže
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Thajská smažená vejce
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Smažená cizrna
(Hodnocení: 1.17 - hlasovalo 6x) - » Smažená jižanská křídla
(Hodnocení: 3 - hlasovalo 2x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015775) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308554) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237351) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232294) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131048) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113667)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy