Kašmírská smažená žebra

Kategorie: Maso

Autor:

Kašmírská smažená žebra

Suroviny

Porce: 3 + –

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Grilování

Země: Pákistán

Počet porcí: 3

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Ve velké míse smíchejte jogurt, všechno koření a 2 lžičky soli. Přidejte žebírka a dobře do nich vetřete marinádu. Přetáhněte mísu fólií a nechte přes noc v ledničce marinovat.

Dejte žebra do kastrolu, přidejte tolik vody, aby byla celá pod vodou a přiveďte k varu. Ztlumte plamen a nechte je přiklopené pomaličku dusit 2 hodiny, dokud nebudou žebra úplně měkká. Poté je vyjměte a nechte vychladnout.

Na pánvi rozehřejte olej nebo ghí a po částech žebra smažte 2 minuty z každé strany dozlatova a do křupava. Hotová ještě mírně posolte, ideálně vločkovou solí a pokud máte, posypte koriandrovou natí.

Poznámka:

Zvláštní „dvojitá“ příprava žeber „tabak maaz“ zajistí, že budou nádherně měkká a současně na povrchu dozlatova osmažená. Všechna chuť koření zůstane uvnitř. Pokud chcete dodržet recept z Kašmíru, tedy pomezí Indie a Pakistánu, použijte jehněčí, ale ručíme za to, že i vepřová žebra budou skvělá.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist