Račí ocásky v koprové omáčce

Kategorie: Maso

Autor:

Račí ocásky v koprové omáčce

Suroviny

Porce: 4 + –

Doba přípravy: 80 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Příprava omáčky:
1. Máslo rozpustíme a přelijeme do vyšší nádoby, z níž bychom mohli snadno odlít usazenou syrovátku
2. Žloutek se solí, pepřem, bílým vínem, citrónovou šťávou, hořčicí a cukrem dáme do hrnce a ve vodní lázni na mírném ohni šleháme, dokud hmota nezhoustne
3. Pak sejmeme z ohně a nejprve po kapkách, pak tenkým praménkem zašleháme rozpuštěné máslo (zbavené syrovátky!)
4. Opraný a okapaný kerblík a estragon jemně nakrájíme, vložíme do hotové omáčky, kterou eventuálně ještě přisolíme a opepříme
5. Z uvařených raků vyjmeme maso z ocásků a klepet
6. Račí ocásky vložíme do hotové omáčky, přidáme rozsekaný kopr, dobře prohřejeme a upravíme do hlubší, nejlépe porcelánové misky.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist