Kuracia pečeň na víne so skaramelizovanou cibuľou

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 4 + –
  • kuracia peeň 600 g
  • cibuľa veľká 3 ks
  • cukor kryštál 1 lžička
  • soľ 1 lžička
  • čerstvo mleté čierne korenie 1 lžička
  • husacia masť 4 lžíce
  • víno Marshala 150 ml
  • petržlenová vňať 1 svazek
  • nové zemiaky 600 g
  • čerstvé maslo 60 g

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Snadné

Určen pro: Bez lepku

Způsob přípravy: Pražení

Zařazení: Oběd

Země: Francie

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Kuraciu pečeň zbavíme nepotrebných častí, umyjeme, necháme okvapkať na cedníku, prekrojíme na polovicu a poriadne osušíme kuchynskou papierovou utierkou. Zemiaky očistíme, pokrájame na polovičku, petržlenovú vňať posekáme. Cibuľu očistíme a pokrájame na polkolieska. Na suchej rozpálenej panvici skaramelizujeme cukor do hneda, pridáme 2 lyžice husacej masti, rozohrejeme, skaramelizujeme na nej cibuľu do hneda za stáleho miešania na strednom plameni asi 15 minút, osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením a premiešame, skaramelizovanú cibuľu vyberieme na tanier, prikryjeme alobalom a udržiavame v teple. Na panvici rozpálime dalšie dve lyžice husacej masti, na rozpálenej masti prudko opekáme kuraciu pečeň z každej strany za stáleho obracania, len 3 až 4 minúty, vnútri má zostať mäkkučká a ružová s jemnou chrumkavou kôrčičkou na povrchu, o správnom prepečení sa presvedčíme vpichom ihlou, nesmie vytekať krvavá šťava, dlhšie neopekáme a zatiaľ nesolíme, aby nestvrdla. Hotovú pečeň vyberieme na tanier, prikryjeme alobalom, uchovávame v teple. Do výpeku prilejeme víno Marshala, privedieme do varu a usilovne odškrabávame chutný výpek od panvice, zredukujeme prudkým varom na polovicu. Zatiaľ uvaríme zemiaky v osolenej vode, scedíme, horúce zmiešame s maslom a posypeme čerstvo posekanou petržlenovou vňaťou. Horúcu pečeň na tanieri osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, podlejeme chutným výpekom s Marshalou, servírujeme so skaramelizovanou cibuľou a s novými zemiakmi.





Poznámka:

Ide o rýchly a chutný recept z francúzskej kuchyne, vhodný na obed či večeru pre nečakanú návštevu alebo na sviatočný deň.
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist