Dušené okouní filety
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- pórek 1 ks
- okouní filé 4 ks
- hřebíčky 2 ks
- celý pepř 1 lžička
- hořčičné semínko 1 lžička
- Na omáčku
- kremská hořtice 2 lžička
- celý pepř 2 lžička
- hladká mouka 2 lžička
- máslo 2 lžička
- mléko 1.4 l
Doba přípravy: 50 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Dušení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Očištěný pórek omyjeme, pokrájíme na tenká kolečka, dáme do hrnce, vaříme asi v 1/2 litru osolené vody 15 minut a potom z vývaru pečlivě sebereme pěnu
2. Přidáme pepř, hořčičná semínka, hřebíčky, vložíme opláchnuté pod tekoucí vodou okouní filety a vše vaříme na mírném ohni asi 10 minut, poté dušenou rybu opatrně vyjmeme a dáme na teplé místo
3. Do hlubší pánve na rozehřáté máslo přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, přilijeme mléko, necháme asi 5 minut vařit a na závěr omáčku ochutíme kremžskou hořčicí, solí a kuličkami pepře
4. Okouní filety podáváme s pórkem, omáčkou a dušenou rýží, ozdobené plátky citronu a bylinkami.
2. Přidáme pepř, hořčičná semínka, hřebíčky, vložíme opláchnuté pod tekoucí vodou okouní filety a vše vaříme na mírném ohni asi 10 minut, poté dušenou rybu opatrně vyjmeme a dáme na teplé místo
3. Do hlubší pánve na rozehřáté máslo přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světlou jíšku, přilijeme mléko, necháme asi 5 minut vařit a na závěr omáčku ochutíme kremžskou hořčicí, solí a kuličkami pepře
4. Okouní filety podáváme s pórkem, omáčkou a dušenou rýží, ozdobené plátky citronu a bylinkami.
Podobné recepty
- » Dušené kapustičky I.
(Hodnocení: 1.4 - hlasovalo 5x) - » Vepřové dušené řízky na houbách
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Dušené vepřové plecko
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Dušené kedlubny s mrkví
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Dušené jehněčí kolínko
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Dušené kuře na houbách
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x) - » Dušené skopové
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015716) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307985) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237340) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232241) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy