Kapr na černo
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- kapr 4 ks
- mrkev 30 g
- petržel 30 g
- celer 30 g
- cibule 1 ks
- citrón 1.2 ks
- sůl 1 lžička
- ocet 200 ml
- voda 3.4 dl
- hnědý cukr 20 g
- bobkový list 2 ks
- nové koření 5 kulička
- celý pepř 5 kulička
- tymián 1 snítka
- máslo 50 g
- sušené švestky 250 g
- mandle 20 g
- rozinky 20 g
Doba přípravy: 65 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Smažení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Do vody přidáme ocet, šťávu i kůru z citronu, nakrájenou zeleninu, cibuli, cukr a koření.
Vaříme přikryté pokličkou 10 minut.
Vložíme kousky kapra kůží nahoru a vaříme ho doměkka. Záleží na velikosti kousků, ale do deseti minut by měly být měkké a provařené. Kapra vyndáme a dáme do tepla.
Zeleninu přivedeme opět k varu, přilijeme víno, přidáme povidla a rozvaříme je. Potom opět přivedeme k varu, přisypeme nastrouhaný perník a vaříme již odkryté asi deset minut.
Kdyby jste měli omáčku hodně hustou dříve, tak vařte klidně kratší dobu.
Omáčku scedíme a zeleninu určitě nepasírujeme !!!! Ale klidně jí dochutíme.
Už jí také nevaříme a jenom zašleháme máslo. Přidáme plátky mandlí, nakrájené švestky a rozinky.
Omáčkou přelijeme kapra a podáváme s houskovým knedlíkem.
Omáčku jsem vařila podle kuchařské pohotovosti
Vaříme přikryté pokličkou 10 minut.
Vložíme kousky kapra kůží nahoru a vaříme ho doměkka. Záleží na velikosti kousků, ale do deseti minut by měly být měkké a provařené. Kapra vyndáme a dáme do tepla.
Zeleninu přivedeme opět k varu, přilijeme víno, přidáme povidla a rozvaříme je. Potom opět přivedeme k varu, přisypeme nastrouhaný perník a vaříme již odkryté asi deset minut.
Kdyby jste měli omáčku hodně hustou dříve, tak vařte klidně kratší dobu.
Omáčku scedíme a zeleninu určitě nepasírujeme !!!! Ale klidně jí dochutíme.
Už jí také nevaříme a jenom zašleháme máslo. Přidáme plátky mandlí, nakrájené švestky a rozinky.
Omáčkou přelijeme kapra a podáváme s houskovým knedlíkem.
Omáčku jsem vařila podle kuchařské pohotovosti
Podobné recepty
- » Kapr s černou omáčkou od Vilemíny
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Kapr pečený na másle
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Rybí salát z kapra
(Hodnocení: 1.2 - hlasovalo 5x) - » Obalovaný kapr
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Kapr dušený v zelenině
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Tatarský biftek z kapra
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Kapr v křupavém kabátku
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015773) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308488) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237347) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232261) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy