Selské kuře s kapustou
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- křecí stehna 4 ks
- česneková klobása 4 ks
- olej 1 lžíce
- máslo 1 lžíce
- cibule 1 ks
- pórek 1 ks
- cibule 1 ks
- kapusta růžičková 450 g
- suché bílé víno 125 ml
- kuřecí vývar 125 ml
- česnek 2 stroužek
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Předehřát troubu na 180°C.
Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla v ohnivzdorném pekáči, nebo misce na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda. Přendat na talíř a udržovat v teple. Ve stejném tuku osmažit klobásky a přidat je k nohám.
Vylít tuk z pekáče a přidat do něj zbytek oleje a másla. Vložit mrkev, cibuli a pórek dovnitř pekáče a smažit vše po 5 min. na pomalém ohni. Sem tam zamíchat. Přidat kapustu a smažit ji po 3–4min., až uvadne. Sem tam zamíchat. Osolit a opepřit.
Vložit kuřecí nohy na zeleninu, přidat víno a přivéct do varu. Potom přidat česnek a vývar. Přendat do trouby a péct po 20 min. kůží dolů, potom obrátit kůží nahoru, přidat klobásky a péct dalších asi 20min. Šťáva z kuřete musí vytíkat čirá, po vpíchnutí špičky nože do nejtluščí části nohy.
Přendat kuře na pracovní desku. Pomocí drátěné naběračky přendat kapustu na nahřátou mísu, nahoru poskládat nohy a klobásky. Odstranit tuk ze šťávy a podávat ji v omáčníku. (Tuk se jednoduše odstraní pomocí papírového, kuchyňského ubrousku, položeného na povrch šťávy. Proces se někdy musí několikrát opakovat.)
Rozehřát polovinu oleje a polovinu másla v ohnivzdorném pekáči, nebo misce na středním ohni, a osmažit kuře na obou stranách do zlatohněda. Přendat na talíř a udržovat v teple. Ve stejném tuku osmažit klobásky a přidat je k nohám.
Vylít tuk z pekáče a přidat do něj zbytek oleje a másla. Vložit mrkev, cibuli a pórek dovnitř pekáče a smažit vše po 5 min. na pomalém ohni. Sem tam zamíchat. Přidat kapustu a smažit ji po 3–4min., až uvadne. Sem tam zamíchat. Osolit a opepřit.
Vložit kuřecí nohy na zeleninu, přidat víno a přivéct do varu. Potom přidat česnek a vývar. Přendat do trouby a péct po 20 min. kůží dolů, potom obrátit kůží nahoru, přidat klobásky a péct dalších asi 20min. Šťáva z kuřete musí vytíkat čirá, po vpíchnutí špičky nože do nejtluščí části nohy.
Přendat kuře na pracovní desku. Pomocí drátěné naběračky přendat kapustu na nahřátou mísu, nahoru poskládat nohy a klobásky. Odstranit tuk ze šťávy a podávat ji v omáčníku. (Tuk se jednoduše odstraní pomocí papírového, kuchyňského ubrousku, položeného na povrch šťávy. Proces se někdy musí několikrát opakovat.)
Podobné recepty
- » Išelské dortíčky
(Hodnocení: 1.21 - hlasovalo 19x) - » Slané selské palačinky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Selské vepřové maso
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nadýchané bruselské vafle
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Nadýchané bruselské vafle
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Išelské dortíčky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Voňavá kuřecí křidélka
(Hodnocení: 1.94 - hlasovalo 71x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy