Candát se zapečenými bramborami
Kategorie: Maso
Autor: Bmilinka1991

Suroviny
- celý candát o váze asi 1,5–2 kg, vykuchaný 1 ks
- Sůl 3 špetka
- Čerstvě mletý pepř 2 špetka
- Plátky slaniny 50 g
- Estragon 4 snítka
- Hladkolistá petrželka 1 svazek
- Nové brambory, na tenké plátky 1 kg
- Mletý kmín 1.4 lžička
- Vejce, rozšlehaná 4 ks
- Smetana ke šlehání 4 lžička
- Olej 1 lžíce
- Biocitron 1 ks
- Máslo 50 g
- celý candát o váze asi 1,5–2 kg, vykuchaný 1 ks
- Sůl 3 špetka
- Čerstvě mletý pepř 2 špetka
- Plátky slaniny 50 g
- Estragon 4 snítka
- Hladkolistá petrželka 1 svazek
- Nové brambory, na tenké plátky 1 kg
- Mletý kmín 1.4 lžička
- Vejce, rozšlehaná 4 ks
- Smetana ke šlehání 4 lžička
- Olej 1 lžíce
- Biocitron 1 ks
- Máslo 50 g
Doba přípravy: 70 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1) Candáta omyjte, osušte a na povrchu udělejte napříč asi 4 mělké zářezy. Rybu zvenku i uvnitř osolte, opepřete a břišní dutinu vyložte estragonem (pár lístků jemně nasekejte a odložte) a polovinou petrželky. Máslo promíchejte s jemně nastrouhanou kůrou z dobře omytého biocitronu, trochou citronové šťávy a špetkou soli a nasekaným estragonem. Zabalte ho do fólie, vytvarujte váleček a dejte ztuhnout do chladničky.
2) Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.
3) Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.
2) Do zářezů vložte slaninu a candáta položte na střed plechu vyloženého papírem na pečení. Obložte plátky brambor, osolte a dejte do předehřáté trouby na 180 stupňů. Pečte 30–40 minut, podle velikosti ryby.
3) Asi v polovině pečení přelijte brambory směsí vajec, smetany, soli, pepře a mletého kmínu. Jakmile vejce zpevní, vyndejte plech z trouby a nechte chvíli stát. Na každou porci ryby položte plátek citronového másla a podávejte se zapečenými bramborami posypanými zbylou petrželkou.
Podobné recepty
- » Candát pečený na másle
(Hodnocení: 1.55 - hlasovalo 44x) - » Candát na bylinkách
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Candát na zelenině
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x) - » Candát na bílém víně
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Candát zapečený s cibulí
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Candát v sýrovém těstíčku
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Candát s olivovou topenádou
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015713) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307979) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232233) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131037) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy