Lužnické klobásy
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřový bok bez kůže 7 kg
- hovězí přední 2.5 kg
- cibule 200 g
- sůl 200 g
- utřený česnek 100 g
- červená paprika 50 g
- pepř 50 g
- drcený kmín 30 g
- mletý muškátový oříšek 10 g
- voda 0.5 l
Doba přípravy: 240 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření v páře
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Hovězí maso umeleme na mlýnku, do takto připravené spojky vmícháme na kostičky nakrájený bok, kostky o hraně 1-1,5 cm, pak přidáme všechno koření, rozetřený česnek, nastrouhanou cibuli, vodu a důkladně rozmícháme, uložíme na 24 hodin do chladu aby se směs rozležela
2. Plníme do střev, přetočíme, klobásy zavážeme, (nožičky děláme o délce 20 cm)
3. Naplněné klobásy pověsíme do vyhřáté udírny a udíme do zlatohnědé barvy 2 hodiny při 75 °C
4. Vyuzené a prochladlé klobásy povaříme 20 min při teplotě 70 °C
5. Druhý den vychladlé klobásy doudíme 1 hodinu při 80 °C.
2. Plníme do střev, přetočíme, klobásy zavážeme, (nožičky děláme o délce 20 cm)
3. Naplněné klobásy pověsíme do vyhřáté udírny a udíme do zlatohnědé barvy 2 hodiny při 75 °C
4. Vyuzené a prochladlé klobásy povaříme 20 min při teplotě 70 °C
5. Druhý den vychladlé klobásy doudíme 1 hodinu při 80 °C.
Poznámka:
recept na 10 kg klobásdva a půl kila hovězího masa bez blan a loje
Podobné recepty
- » Domácí klobásy podle Hynka
(Hodnocení: 1.1 - hlasovalo 10x) - » Farfalle se směsí z klobásy Chorizo a žampionů
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Domácí klobásy
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 13x) - » Klobásy na černém pivě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bavorské klobásy v listovém těstě
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Jednohubky z vinné klobásy
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Anglické zapékané klobásy
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy