Hořčičná kotleta v alobalu
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
Doba přípravy: 40 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Z kotlety odřízneme kost a přebytečný tuk. Maso z obou stran potřeme hořčicí, osolíme a opepříme.
Na pracovní ploše si připravíme čtverec z dvojité vrstvy alobalu o rozměrech přibližně 30×30 cm. Prostředek potřeme olejem, přidáme několik plátků cibule, na tu položíme kotletu a snítku rozmarýnu.
Alobal přeložíme nahoru a vytvoříme kapsu, která zabrání šťávě z masa při pečení vytéct. Takto připravenou kapsu vložíme na plech a dáme péct do trouby přibližně na 30 minut na 180°C. Na plech můžeme přiložit i osolené brambory potřené olejem.
Po upečení už stačí pouze jíst. Teď už záleží jen na Vás, zda budete jíst maso přímo z kapsy, nebo zda její obsah i se šťávou přelijete do talíře.
Pro porci bez brambor: 219 kalorií, 22g proteinu, 3g karbohydrátů, 13g tuku, 74mg cholesterolu, 325mg sodium
Výměna denní dávky: 1/2 zeleniny a 3 1/2 masa
Na pracovní ploše si připravíme čtverec z dvojité vrstvy alobalu o rozměrech přibližně 30×30 cm. Prostředek potřeme olejem, přidáme několik plátků cibule, na tu položíme kotletu a snítku rozmarýnu.
Alobal přeložíme nahoru a vytvoříme kapsu, která zabrání šťávě z masa při pečení vytéct. Takto připravenou kapsu vložíme na plech a dáme péct do trouby přibližně na 30 minut na 180°C. Na plech můžeme přiložit i osolené brambory potřené olejem.
Po upečení už stačí pouze jíst. Teď už záleží jen na Vás, zda budete jíst maso přímo z kapsy, nebo zda její obsah i se šťávou přelijete do talíře.
Pro porci bez brambor: 219 kalorií, 22g proteinu, 3g karbohydrátů, 13g tuku, 74mg cholesterolu, 325mg sodium
Výměna denní dávky: 1/2 zeleniny a 3 1/2 masa
Podobné recepty
- » Hořčičná pomazánka s tuňákovým pórkem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Hořčičná omáčka s koprem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Špikovaná vepřová kotleta
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 12x) - » VEPŘOVÁ KOTLETA S HOUBOVOU OMÁČKOU A GRATINOVANÝMI BRAMBORAMI DAUPHINÉ
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Vepřová kotleta s omáčkou ze zakysané smetany
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Vepřová kotleta se slaninou a rýží
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 4x) - » Vepřová kotleta na pivě
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015712) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 307970) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237339) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232230) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131036) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy