uzené se zelím a hruškami
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- uzená krkovička 200 g
- kysané zelí 500 g
- cibule 2 ks
- hrušky 2 ks
- jblečný mošt 150 ml
- jalovec 8 kulička
- bobkový list 4 ks
Doba přípravy: 90 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Připravíme si kastrol, který můžeme později vložit do trouby.
Rozehřejeme v něm tuk a orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli (můžeme už rovnou přidat jalovec, krásně se rozvoní). Přidáme plátky masa, opečeme je a kastrol sejmeme z plotýnky.
Na rovnoměrně, pokud možno vedle sebe položené maso poklademe plátky oloupaných hrušek, okořeníme, lehce osolíme a na závěr navrstvíme scezené kysané zelí.
Vše zalijeme jablečným džusem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C. Pečeme přikryté asi hodinu, několikrát zkontrolujeme a poctivě poléváme vypečenou šťávou.
Podáváme s bramborovými knedlíky.
K tomuto pokrmu je dobré osmažit kolečka bramborových knedlí. Jednoduchý trik, ovšem s vynikajícím výsledkem. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte. Takto připravené knedlíky jsou výtečné i samotné, smažené například zároveň s tenkými kolečky cibule.
Rozehřejeme v něm tuk a orestujeme na větší kostky nakrájenou cibuli (můžeme už rovnou přidat jalovec, krásně se rozvoní). Přidáme plátky masa, opečeme je a kastrol sejmeme z plotýnky.
Na rovnoměrně, pokud možno vedle sebe položené maso poklademe plátky oloupaných hrušek, okořeníme, lehce osolíme a na závěr navrstvíme scezené kysané zelí.
Vše zalijeme jablečným džusem, přiklopíme pokličkou a vložíme do trouby, vyhřáté na 180°C. Pečeme přikryté asi hodinu, několikrát zkontrolujeme a poctivě poléváme vypečenou šťávou.
Podáváme s bramborovými knedlíky.
K tomuto pokrmu je dobré osmažit kolečka bramborových knedlí. Jednoduchý trik, ovšem s vynikajícím výsledkem. Pokud neznáte, určitě vyzkoušejte. Takto připravené knedlíky jsou výtečné i samotné, smažené například zároveň s tenkými kolečky cibule.
Podobné recepty
- » Pomazánka z uzené makrely
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 2x) - » Uzené maso se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Uzené maso zapečené s ostrým křenem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pomazánka z uzeného bůčku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Uzené v bramboráku
(Hodnocení: 1.14 - hlasovalo 7x) - » Pomazánka ze sýru Ricotta a uzeného lososa
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Krém ze ztuženého tuku
(Hodnocení: 1.6 - hlasovalo 10x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003816) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255772) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232865) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213607) - » Couračka
(Navštívilo: 150233) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122973) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110674)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy