Myslivecké překvapení
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- srnčí hřbet 1500 g
- uzená slanina 100 g
- máslo 50 g
- mrkev 2 ks
- celer 0.5 ks
- petržel 1 ks
- cibule 2 ks
- bobkový list 2 ks
- nové koření 5 kulička
- pepř 10 kulička
- koření na divočinu 1 špetka
- tymián 1 snítka
- brusinkový džem 4 lžíce
- suché bílé víno 200 ml
- bílý pepř 1 špetka
- sůl 1 špetka
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Srnčí maso očistíme, odblaníme, po vlákně prošpikujeme uzenou slaninou a potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme kořením na divočinu a necháme v chladničce 24 hodin odpočinout.
2. V pekáčku si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a maso, které jsme si předem vyndali z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu, ze všech stran orestujeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby, kde zpočátku pečeme při 200 stupních a dopékáme při 180 stupních i méně za občasného podlévání až tři hodiny. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
3. Z výpeku odstraníme bobkový list a kuličky celého koření a ponorným mixerem rozmixujeme zeleninu. Vínem naředíme šípkový džem, přidáme hladkou mouku, mletý bílý pepř a postupně přiléváme do výpeku, hustotu můžeme upravit smetanou. Necháme chvíli probublat, dochutíme např. cukrem, pár kapkami citronu apod.
4. Podáváme s houskovým knedlíkem, kam místo pečiva přidáme pro větší kyprost burizony. Patrně se příliš neliší od klasického knedlíku z pytlíku.
2. V pekáčku si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a maso, které jsme si předem vyndali z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu, ze všech stran orestujeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby, kde zpočátku pečeme při 200 stupních a dopékáme při 180 stupních i méně za občasného podlévání až tři hodiny. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.
3. Z výpeku odstraníme bobkový list a kuličky celého koření a ponorným mixerem rozmixujeme zeleninu. Vínem naředíme šípkový džem, přidáme hladkou mouku, mletý bílý pepř a postupně přiléváme do výpeku, hustotu můžeme upravit smetanou. Necháme chvíli probublat, dochutíme např. cukrem, pár kapkami citronu apod.
4. Podáváme s houskovým knedlíkem, kam místo pečiva přidáme pro větší kyprost burizony. Patrně se příliš neliší od klasického knedlíku z pytlíku.
Poznámka:
podle potřeby hladká moukaPodobné recepty
- » MYSLIVECKÉ BIFTEČKY
(Hodnocení: 1.67 - hlasovalo 3x) - » Myslivecké knoflíky
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 14x) - » Andělské trubičky s překvapením
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 4x) - » Překvapení v alobalu
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 3x) - » Skořicová jablka s překvapením
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Oříškové košíčky s překvapením
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Bramborové překvapení
(Hodnocení: 2 - hlasovalo 1x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017447) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316392) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237930) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234663) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131917) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113947)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy