Myslivecké překvapení

Kategorie: Maso

Autor:

Myslivecké překvapení

Suroviny

Porce: 6 + –

Doba přípravy: 120 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Pečení

Země: Česká republika

Počet porcí: 6

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Srnčí maso očistíme, odblaníme, po vlákně prošpikujeme uzenou slaninou a potřeme rozpuštěným máslem. Posypeme kořením na divočinu a necháme v chladničce 24 hodin odpočinout.
2. V pekáčku si rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a maso, které jsme si předem vyndali z ledničky, aby získalo pokojovou teplotu, ze všech stran orestujeme. Přidáme najemno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájenou zeleninu, koření, podlijeme horkou vodou a vložíme do trouby, kde zpočátku pečeme při 200 stupních a dopékáme při 180 stupních i méně za občasného podlévání až tři hodiny. Měkké maso vyjmeme a uchováme v teple.

3. Z výpeku odstraníme bobkový list a kuličky celého koření a ponorným mixerem rozmixujeme zeleninu. Vínem naředíme šípkový džem, přidáme hladkou mouku, mletý bílý pepř a postupně přiléváme do výpeku, hustotu můžeme upravit smetanou. Necháme chvíli probublat, dochutíme např. cukrem, pár kapkami citronu apod.

4. Podáváme s houskovým knedlíkem, kam místo pečiva přidáme pro větší kyprost burizony. Patrně se příliš neliší od klasického knedlíku z pytlíku.

Poznámka:

podle potřeby hladká mouka
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist