zabijačkový guláš
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- maso se zabijačky 6 kg
- sádlo 500 g
- hladká mouka 150 g
- cibule 1.5 kg
- vývar 2 l
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Očištěnou cibuli nakrájíme nadrobno a pak ji orestujeme na sádle (ne na oleji!)
2. Nakrájíme maso na menší kousky (kromě mozečku, ten dáváme až na konec), mírně ho osolíme a pak přidáme k cibuli, dusíme cca 60 minut (bez podlití!)
3. V této fázi maso dle chuti okořeníme novým kořením, drceným kmínem a pepřem, opět přisolíme (musíme ochutnat)
4. Zalijeme horkou polívkou z masa na ovar (2 l), přidáme mozeček a opět dusíme do úplného změknutí masa
5. Nakonec guláš zahustíme zaprášením hladké mouky přímo do guláše, chvíli provaříme a můžeme servírovat.
2. Nakrájíme maso na menší kousky (kromě mozečku, ten dáváme až na konec), mírně ho osolíme a pak přidáme k cibuli, dusíme cca 60 minut (bez podlití!)
3. V této fázi maso dle chuti okořeníme novým kořením, drceným kmínem a pepřem, opět přisolíme (musíme ochutnat)
4. Zalijeme horkou polívkou z masa na ovar (2 l), přidáme mozeček a opět dusíme do úplného změknutí masa
5. Nakonec guláš zahustíme zaprášením hladké mouky přímo do guláše, chvíli provaříme a můžeme servírovat.
Poznámka:
Zabijačkové maso různě nakombinujeme - plecko, podkrčí, játra, brzlík, mozečekPodobné recepty
- » Zabíjačkový guláš II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Zabíjačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zabijačkový guláš I
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Falešný zabijačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zabijačkový prejt
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x) - » Zabíjačkový guláš II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » Zabíjačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015774) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308517) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237348) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232272) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131041) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113666)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy