Zabíjačkový guláš II

Kategorie: Pokrmy

Autor:

Zabíjačkový guláš II

Suroviny

Porce: 4 + –
  • Vepřová plec 200 g
  • Vepřový jazyk 1 ks
  • Vepřové srdce 1 ks
  • Vepřové ledvinky 200 g
  • Vepřová játra 200 g
  • Cibule 1 kg
  • Česnek 1 ks
  • Majoránka 1 lžička
  • Pepř 1 špetka
  • Sůl 1 špetka
  • Mouka nebo jíška na zahuštění 2 lžíce

Doba přípravy: 60 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Zařazení: Oběd

Země: Česká republika

Počet porcí: 4

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Maso, vnitřnosti nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku dohněda, přidáme maso a dusíme je pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy podlijeme maso trochou studené vody a utřeným česnekem a zase dusíme. Guláš zahustíme jíškou nebo moukou a dochutíme. Kvůli použití jater solíme a pepříme až v úplném závěru přípravy guláše, tedy již hotové jídlo. Pokud bychom pokrm kořenili před jeho uvařením, mohla by játra ztvrdnout! Při podávání jej posypeme na kolečka nakrájenou cibulkou.



V průběhu celého vaření vždy po chvíli podlijeme studenou vodou. Opakovaným střídáním teplot a uváděním do varu maso rychleji změkne.



Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist