Zabíjačkový guláš II
Kategorie: Pokrmy
Autor: andrea
Suroviny
- Vepřová plec 200 g
- Vepřový jazyk 1 ks
- Vepřové srdce 1 ks
- Vepřové ledvinky 200 g
- Vepřová játra 200 g
- Cibule 1 kg
- Česnek 1 ks
- Majoránka 1 lžička
- Pepř 1 špetka
- Sůl 1 špetka
- Mouka nebo jíška na zahuštění 2 lžíce
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Postup:
Maso, vnitřnosti nakrájíme na kostky o hraně cca 2 cm. Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na rozpáleném tuku dohněda, přidáme maso a dusíme je pod pokličkou ve vlastní šťávě. Po vydušení šťávy podlijeme maso trochou studené vody a utřeným česnekem a zase dusíme. Guláš zahustíme jíškou nebo moukou a dochutíme. Kvůli použití jater solíme a pepříme až v úplném závěru přípravy guláše, tedy již hotové jídlo. Pokud bychom pokrm kořenili před jeho uvařením, mohla by játra ztvrdnout! Při podávání jej posypeme na kolečka nakrájenou cibulkou.
V průběhu celého vaření vždy po chvíli podlijeme studenou vodou. Opakovaným střídáním teplot a uváděním do varu maso rychleji změkne.
Podobné recepty
- » zabijačkový guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Zabíjačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zabijačkový guláš I
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Falešný zabijačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zabijačkový prejt
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 11x) - » zabijačkový guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Zabíjačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1003619) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 255308) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 232760) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 213366) - » Couračka
(Navštívilo: 150225) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 122815) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 110612)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy