Zabijačkový prejt
Kategorie: Maso
Autor: wencek
Suroviny
- prorostlý bůček 1 kg
- pečivo 500 g
- slezina 250 g
- játra 250 g
- plíce 250 g
- česnek 6 stroužek
- Majoránka 1 lžíce
- Sůl 2 špetka
- Pepř černý mletý 2 špetka
Doba přípravy: 240 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Česká republika
Počet porcí: 1
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Maso, slezinu a plíce uvaříme do měkka
2. Vnitřnosti umeleme, maso nasekáme jemně nožem nebo kolébkou, pečivo namočíme do vývaru, syrová játra rozemeleme ve strojku
3. K masu a vnitřnostem přidáme rozmočenou housku a rozemletá játra, přidáme česnek a koření, důkladně promícháme, konzistence musí být kašovitá, je-li prejt hustý, naředíme vývarem
4. Pekáč vymažeme sádlem, naplníme prejtem a pečeme v troubě až se na povrchu utvoří kůrčička
5. Podáváme teplé s bramborem a kysaným zelím.
Poznámka:
jedne porce = jeden pekáčChceme-li vyrobit červený prejt, v obchodech se prodává konzerva krevní pochoutka (dříve krevní tučnice) promícháme z klasickým bílým prejtem a máme prejt červený.
Podobné recepty
- » Zabíjačkový guláš II
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » zabijačkový guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Zabíjačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Zabijačkový guláš I
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Falešný zabijačkový guláš
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Holandský prejt
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Polévka z jitrnicového a jelítkového prejtu
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017436) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316300) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234623) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131898) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113943)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy