Zabijačkový prejt

Kategorie: Maso

Autor:

Suroviny

Porce: 1 + –

Doba přípravy: 240 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Vaření

Země: Česká republika

Počet porcí: 1

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

1. Maso, slezinu a plíce uvaříme do měkka

2. Vnitřnosti umeleme, maso nasekáme jemně nožem nebo kolébkou, pečivo namočíme do vývaru, syrová játra rozemeleme ve strojku

3. K masu a vnitřnostem přidáme rozmočenou housku a rozemletá játra, přidáme česnek a koření, důkladně promícháme, konzistence musí být kašovitá, je-li prejt hustý, naředíme vývarem

4. Pekáč vymažeme sádlem, naplníme prejtem a pečeme v troubě až se na povrchu utvoří kůrčička

5. Podáváme teplé s bramborem a kysaným zelím.

Poznámka:

jedne porce = jeden pekáč

Chceme-li vyrobit červený prejt, v obchodech se prodává konzerva krevní pochoutka (dříve krevní tučnice) promícháme z klasickým bílým prejtem a máme prejt červený.

Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist