Hovězí rib eye steak

Kategorie: Maso

Autor:

Hovězí rib eye steak

Suroviny

Porce: 2 + –

Doba přípravy: 30 min

Obtížnost: Středně obtížné

Způsob přípravy: Smažení

Země: Česká republika

Počet porcí: 2

1 2 3 4 5 (hodnocení jako ve škole)

Hodnocení: (hlasovalo x)

Postup:

Pro přípravu hovězího rib eye steaku budeme potřebovat kvalitní hovězí z vysokého roštěnce. Díky tomu, že je maso prorostlé tukem, bude výsledný steak šťavnatý a velmi chutný. Pro přípravu doporučujeme například Uruguayské hovězí z mladých býků, které neobsahuje růstové hormony a zvířata byla krmena pouze krmivem rostlinného původu.

Maso opláchneme proudem studené vody, osušíme, rozdělíme na dva vysoké plátky (krájíme přes vlákna - nikdy ne po vláknech). Připravené plátky masa lehce promačkáme pěstí (paličku nepoužívejte) a polijeme trochou olivového oleje. Před smažením maso necháme asi 30 minut uležet. Nekořeníme ani nesolíme!

Pánev rozpálíme na vysokou teplotu (bez oleje) a maso opečeme z každé strany asi 2,5 - 3 minuty. Následně vložíme na pekáč do předehřáté trouby (220°C z obou stran). A pečeme 5 minut na medium, well done 8-10 minut. Každá trouba peče malinko jinak, tak doporučuji napoprvé vyzkoušet 8-10 minut a příště čas zkrátit nebo prodloužit podle chuti tak, aby maso nebylo příliš vysušené (jak se říká - "mrtvé").

Po upečení maso vyjmeme a necháme na talíři pod pokličkou několik minut odpočinout. Následně maso podle chuti osolíme a opepříme čerstvě mletým pepřem.

Hovězí rib eye steak podáváme se steakovými hranolky, barbecue omáčkou nebo s fazolovými lusky a opečenou slaninou.

Poznámka:

hranolky a fazolky na dvě porce
Vložte nový příspěvek



Napsáno znaků





* pole s tučným zvýrazněním jsou povinná

Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a provozovatel tohoto portálu za ně nenese zodpovědnost.

Podobné recepty


Nejnavštěvovanější recepty


Nejnovější recepty


Nejnovější komentáře

  • » web o gastronomii a kuchařkách  31.10.2017 16:50
    Pavla Szkolová
    Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více
  • » Poraďte mi  21.09.2015 19:25
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více
  • » Poraďte mi  16.09.2015 09:03
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více
  • » Mazání a úprava receptů  16.09.2015 09:02
    Ibolya Meszarosova
    Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více
  • » Poraďte mi  15.09.2015 15:38
    Ibolya Meszarosova
    dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více

Přihlášení


zůstat přihlášen

Přidej na Seznam

Top kulinářské blogy

 

Google+


Přidat web k oblíbeným
Používáním našich služeb vyjadřujete souhlas s používáním souborů cookies.
TOPlist