Maďarský perker
Kategorie: Maso
Autor: wencek

Suroviny
- vepřové plecko 800 g
- papriky 5 ks
- česnek 2 stroužek
- rajčata 3 ks
- cibule 2 ks
- rajčatový protlak 3 lžíce
- mletá sladká paprika 1 lžička
Doba přípravy: 120 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Země: Maďarsko
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
1. Na oleji zpěníme cibuli dorůžova, přidáme mletou papriku, kostky masa, mírně podlijeme vodou, osolíme a okořeníme pepřem
2. Maso dusíme doměkka, za občasného míchání a podlévání vodou (podléváme jen málo, aby se maso spíše podusilo ve vlastní šťávě)
3. Přidáme protlak, nakrájená rajčata a papriky zbavené jadřinců, na ostrou variantu i nasekané feferonky
4. Vše podusíme dalších 15 minut, až bude zelenina měkká, pokrm odstavíme ze zdroje tepla, přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme solí a pepřem, zamícháme a můžeme podávat.
2. Maso dusíme doměkka, za občasného míchání a podlévání vodou (podléváme jen málo, aby se maso spíše podusilo ve vlastní šťávě)
3. Přidáme protlak, nakrájená rajčata a papriky zbavené jadřinců, na ostrou variantu i nasekané feferonky
4. Vše podusíme dalších 15 minut, až bude zelenina měkká, pokrm odstavíme ze zdroje tepla, přidáme prolisovaný česnek, dle chuti dochutíme solí a pepřem, zamícháme a můžeme podávat.
Poznámka:
papriky červené a zelenépodle chuti feferonky ale nemusí být
Podobné recepty
- » Maďarský guláš
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 5x) - » Maďarský kotlíkový guláš
(Hodnocení: 5 - hlasovalo 1x) - » Maďarský guláš II.
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Maďarský gulášek
(Hodnocení: 1.75 - hlasovalo 4x) - » Maďarský guláš s bramborem
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Maďarský vepřový guláš
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 3x) - » Maďarský paprikový salát II
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017465) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316450) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237960) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234751) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131939) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113956)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy