Pečená Tilápie na kostarický způsob
Kategorie: Maso
Autor: kuchtik.honza

Suroviny
- Tilápie 6 plátek
- Citronová šťáva 3 lžíce
- Olivový olej 3 lžíce
- Petrželka - nasekaná 4 lžíce
- Česnek - drcený 2 stroužek
- Sůl 2 lžička
- Cukr krystal 0.5 lžička
- Rýže - uvařená 0.75 hrnek
- Cibule - nasekaná nadrobno 1 ks
- Pomeranč - oloupaný, pokrájený 2 ks
- Rajčata loupaná v nálevu 1 plechovka
- Černé fazole v nálevu 1 plechovka
- Oregáno 1 lžička
- Kajenský pepř 1 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Určen pro: Dietní
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Itálie
Počet porcí: 6
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Jako první si připravíme marinádu.
V misce smícháme 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce petrželky, citronovou šťávu, polovinu česneku, trochu soli a cukr. Směs promícháme
Do této směsi poté položíme plátky ryby a necháme 15 minut marinovat.
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm krátce osmaheme nakrájenou cibuli a zbytek česneku. Přidáme zbytek petrželky, pomeranče, rajčata, cůl, pepř, kajenský pepř a fazole a vaříme na mírném příkonu asi 7 minut. Do pekáče dáme uvařenou rýži, na ní dáme fazolovou směs, na ní plátky ryby a zalijeme marinádou. Pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut.
V misce smícháme 1 lžíci olivového oleje, 2 lžíce petrželky, citronovou šťávu, polovinu česneku, trochu soli a cukr. Směs promícháme
Do této směsi poté položíme plátky ryby a necháme 15 minut marinovat.
Na pánvi rozpálíme 2 lžíce oleje a na něm krátce osmaheme nakrájenou cibuli a zbytek česneku. Přidáme zbytek petrželky, pomeranče, rajčata, cůl, pepř, kajenský pepř a fazole a vaříme na mírném příkonu asi 7 minut. Do pekáče dáme uvařenou rýži, na ní dáme fazolovou směs, na ní plátky ryby a zalijeme marinádou. Pečeme v rozpálené troubě asi 15 minut.
Podobné recepty
- » Kachna pomalu pečená
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 55x) - » Pečená kuřecí stehna na česneku
(Hodnocení: 1.5 - hlasovalo 30x) - » Kuřecí stehýnka pečená v remosce
(Hodnocení: 1.56 - hlasovalo 41x) - » Pečená uzená žebírka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 21x) - » Marinovaná pečená vepřová žebra
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 41x) - » Pečená srnčí panenka
(Hodnocení: 1.3 - hlasovalo 53x) - » Pomalu pečená krkovička
(Hodnocení: 1.27 - hlasovalo 11x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy