Marinovaná vepřová pečínka
Kategorie: Maso
Autor: andrea

Suroviny
- Vepřový bůček - vyšší 800 g
- Náplň:
- Houska 2 ks
- Mléko 4 lžíce
- Rajčata sušená 4 ks
- Kapary 1 lžička
- Marináda:
- Med 2 lžíce
- Olej 4 lžíce
- Česnek 2 stroužek
- Sůl 1 špetka
- Pepř černý mletý 1 špetka
- Příloha:
- Mrkev 4 ks
- Brokolice 1 ks
- Cibule 2 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Pečení
Zařazení: Oběd
Země: Česká republika
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
V misce smícháme med, olej, sůl, pepř a utřený česnek. Vše promícháme.
Maso opláchneme, osušíme a silnou kůži nahoře nakrojíme na kostičky. Takto upravené maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne odpočinout.
Druhý den maso vyndáme z marinády a uprostřed ostrým nožem nařízneme otvor pro náplň.
Nádivku připravíme z pokrájené housky, mléka, nasekaných rajčat a kaparů. Směs necháme změknout a poté naplníme do masa.
Maso pečeme v troubě dozlatova a lehce podlijeme vodou. V průběhu pečení poléváme vzniklým výpekem.
Hotové maso podáváme nakrájené na plátky s vařenou zeleninou (mrkev, brokolice, cibule).
Maso opláchneme, osušíme a silnou kůži nahoře nakrojíme na kostičky. Takto upravené maso potřeme marinádou a necháme do druhého dne odpočinout.
Druhý den maso vyndáme z marinády a uprostřed ostrým nožem nařízneme otvor pro náplň.
Nádivku připravíme z pokrájené housky, mléka, nasekaných rajčat a kaparů. Směs necháme změknout a poté naplníme do masa.
Maso pečeme v troubě dozlatova a lehce podlijeme vodou. V průběhu pečení poléváme vzniklým výpekem.
Hotové maso podáváme nakrájené na plátky s vařenou zeleninou (mrkev, brokolice, cibule).
Podobné recepty
- » Marinovaná pečená vepřová žebra
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 41x) - » Marinovaná pečená vepřová panenka
(Hodnocení: 1.29 - hlasovalo 7x) - » Marinovaná vepřová krkovice v bylinkové marinádě + Barbecue omáčka Hellmann's
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 2x) - » MARINOVANÁ VEPŘOVÁ PEČENĚ S NAKLÁDANOU ZELENINOU A ŠALOTKOVÝM DRESINKEM
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Marinovaná vepřová krkovice
(Hodnocení: 1 - hlasovalo 1x) - » Marinovaná krkovička
(Hodnocení: 1.46 - hlasovalo 63x) - » Marinovaná jehněčí žebírka
(Hodnocení: 1.33 - hlasovalo 12x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017434) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316299) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237926) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234614) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131896) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113942)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy