Štýrské vepřové maso s křenovo - houskovou kaší a kořenovou zeleninou
Kategorie: Maso
Autor: Monyszek

Suroviny
- Očištěná vepřová krkovice 800 g
- Mrkev 2 ks
- Celer 0.5 ks
- Bobkový list 2 ks
- Petrželový kořen 1 ks
- Sůl 1 lžička
- Černý pepř 5 kulička
- Jarní cibulka na ozdobení 1 ks
- KŘENOVÁ HOUSKA
- Housky 6 ks
- Strouhaný křen 2 lžíce
- Nasekaná petrželka 1 lžička
- Mléko 900 ml
- Sůl 1 špetka
- Mletý muškátový oříšek 1 špetka
- Bílý mletý pepř 1 špetka
- Smetana 2 lžíce
Doba přípravy: 80 min
Obtížnost: Středně obtížné
Způsob přípravy: Vaření
Zařazení: Oběd
Země: Rakousko
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Vepřové maso opláchneme a společně s očištěnou zeleninou a kořením vložíme do vroucí vody. Vaříme do měkka, asi 45 minut.
Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 cm. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nasekáme najemno.
V hrnci převaříme mléko společně s kořením, křenem a petrželkou. Přidáme housku a necháme táhnout, až nám houska mléko zahustí a udělá se hustší kaše. Přidáme smetanu na zjemnění.
Uvaření maso vyjmeme, nakrájíme na plátky. Na talíř dáme křenovou housku, na ni dáme nakrájené maso a posypeme nakrájenou zeleninou z vývaru. Nakonec maso posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Housky (nejlépe z předešlého dne) nakrájíme na kostičky o hraně asi 2 cm. Křen oloupeme a nastrouháme. Petrželku nasekáme najemno.
V hrnci převaříme mléko společně s kořením, křenem a petrželkou. Přidáme housku a necháme táhnout, až nám houska mléko zahustí a udělá se hustší kaše. Přidáme smetanu na zjemnění.
Uvaření maso vyjmeme, nakrájíme na plátky. Na talíř dáme křenovou housku, na ni dáme nakrájené maso a posypeme nakrájenou zeleninou z vývaru. Nakonec maso posypeme nakrájenou jarní cibulkou.
Podobné recepty
- » Pastýřské velikonoční jehněčí s noky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské velikonoční jehněčí s noky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské roštěnky
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Pastýřské kotlety
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Katův šleh z vepřového masa
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 150x) - » Vepřové na slanině
(Hodnocení: 1.37 - hlasovalo 35x) - » Vepřové nudličky na kari s ananasem
(Hodnocení: 1.25 - hlasovalo 4x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1017461) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 316446) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237957) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 234733) - » Couračka
(Navštívilo: 150868) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131937) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113952)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy