Paštika z drůbežích jater s bylinkami
Kategorie: Chuťovky
Autor: afaltynkova

Suroviny
- Máslo 2 lžíce
- Tymián 1 ks
- Česnek 3 stroužek
- Rozmarýn 1 ks
- Drůbeží játra 400 g
- Máslo 250 g
- Vejce 1 ks
- Cibule 1 ks
- Šalotka 1 ks
- Pepř, sůl 1 ks
Doba přípravy: 60 min
Obtížnost: Snadné
Způsob přípravy: Míchání
Země: Francie
Počet porcí: 4
Přidat vlastní foto
Přidat mezi oblíbené
Sdílet na Facebooku
Vytisknout
Poslat známému
Stáhnout v PDF
Postup:
Drůbeží játra očistíme, odblaníme a pořádně vypereme. Játra nakrájíme na kousky. Zeleninu očistíme.
Připravíme si pánev, na které rozehřejeme 2 lžíce másla. Vsypeme šalotku nakrájenou na měsíčky a restujeme. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme a přidáme játra, tymián a rozmarýn. Podle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme brandy a restujeme, až se játra zatáhnou.
Orestovaná játra přendáme do mixéru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme najemno. Poté směs na paštiku z drůbežích jater propasírujeme přes jemné síto nejlépe do ohnivzdorné nádoby a vaříme v troubě ve vodní lázni při teplotě 95 °C. Doba pečení je 30 minut. Paštiku z drůbežích jater s bylinkami vyndáme z lázně a uchováme v chladu.
Kdo chce, může si nechat trošku rozpuštěného másla (lze použít i sádlo) a na závěr jím polít povrch vychladlého paté (paštiky). Paštika z drůbežích jater nejlépe chutná na druhý den, důkladně vychladlá a odležená. Zdobíme snítkou rozmarýnu a jinými bylinkami - podle vlastní fantazie. Výborně chutná s čerstvým chlebem a jiným pečivem.
Připravíme si pánev, na které rozehřejeme 2 lžíce másla. Vsypeme šalotku nakrájenou na měsíčky a restujeme. Po chvíli přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme a přidáme játra, tymián a rozmarýn. Podle chuti osolíme a opepříme. Zalijeme brandy a restujeme, až se játra zatáhnou.
Orestovaná játra přendáme do mixéru, přidáme vejce a rozpuštěné máslo. Rozmixujeme najemno. Poté směs na paštiku z drůbežích jater propasírujeme přes jemné síto nejlépe do ohnivzdorné nádoby a vaříme v troubě ve vodní lázni při teplotě 95 °C. Doba pečení je 30 minut. Paštiku z drůbežích jater s bylinkami vyndáme z lázně a uchováme v chladu.
Kdo chce, může si nechat trošku rozpuštěného másla (lze použít i sádlo) a na závěr jím polít povrch vychladlého paté (paštiky). Paštika z drůbežích jater nejlépe chutná na druhý den, důkladně vychladlá a odležená. Zdobíme snítkou rozmarýnu a jinými bylinkami - podle vlastní fantazie. Výborně chutná s čerstvým chlebem a jiným pečivem.
Podobné recepty
- » Paštika z drůbežích jater
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Paštika z drůbežích jater
(Hodnocení: 0 - hlasovalo 0x) - » Domácí paštika z kuřecích jater
(Hodnocení: 1.35 - hlasovalo 34x) - » Domácí paštika z vepřové hlavy
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 25x) - » Srnčí játrová paštika
(Hodnocení: 1.26 - hlasovalo 19x) - » Paštika z vepřových jater
(Hodnocení: 1.59 - hlasovalo 22x) - » Zabijačková játrová paštika
(Hodnocení: 1.36 - hlasovalo 14x)
Nejnavštěvovanější recepty
- » Voňavá kuřecí křidélka
(Navštívilo: 1015717) - » Karlovarský knedlík dle Zdenka Pohlreicha
(Navštívilo: 308000) - » Kuřecí strips KFC
(Navštívilo: 237341) - » Frankfurtská omáčka vylepšená
(Navštívilo: 232245) - » Couračka
(Navštívilo: 150779) - » Vepřová pečeně na česneku se špenátem a bramborovým knedlíkem
(Navštívilo: 131039) - » Vepřová panenka s pepřovou omáčkou
(Navštívilo: 113661)
Nejnovější recepty
- » Slaný závin z listového těsta
(01.11.2020 19:42) - » Závin z listového těsta s tvarohem
(01.11.2020 19:37) - » Špenátový závin s kuřátkem i bez
(01.11.2020 19:32) - » Štrúdl z mokrého těsta
(01.11.2020 19:22) - » Rychlý hrnkový štrúdl
(01.11.2020 19:16) - » Listový štrúdl s tvarohovou nádivkou
(01.11.2020 19:08) - » Makový závin
(01.11.2020 18:49)
Nejnovější komentáře
- » web o gastronomii a kuchařkách 31.10.2017 16:50
Pavla Szkolová
Web skvělý. V rámci příspěvku bych si dovolila přidat ještě alespoň seznam... více - » Poraďte mi 21.09.2015 19:25
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, práve som vložila k môjmu receptu Morčacie prsia plnené fetou a... více - » Poraďte mi 16.09.2015 09:03
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň. dnes som pridala nový recept, znovu mi nezobrazuje fotografiu,... více - » Mazání a úprava receptů 16.09.2015 09:02
Ibolya Meszarosova
Dobrý deň, môžete mi poradiť, ako môžem pridaný už recept editovať, teda... více - » Poraďte mi 15.09.2015 15:38
Ibolya Meszarosova
dobrý deň, dnes som sa zaregistrovala, prihlásila vami odoslaným heslom, nedarí... více
-
Zajímavé články a tipy